Rikke er naturist: Vi skal stoppe med at være så kropsforskrækkede

Naturisten Rikke Laursen har altid elsket at være nøgen. Hun gider ikke være perfekt og har fundet friheden på naturistcamping.

Rikke Laursen soler og nøgenbader, når hun er på naturistcamping. Men der er også plads til at fordybe sig i keramik. (© dr)

På naturistcampingpladsen ved Kysing Strand går naturisten Rikke Laursen og klipper hæk med sin veninde, som er på besøg.

Veninden er ikke naturist og er en stor kvinde på omkring 140 kilo, så hun har ikke lyst til at være nøgen. Men det er varmt at klippe hæk og lige så stille smider veninden tøjet.

Til sidst er hun med nede og bade nøgen, og for første gang nogensinde kunne Rikkes veninde hvile i at være nøgen. For rundt omkring dem gik andre naturister med et par ekstra kilo på sidebenene, og det er fuldt acceptabelt.

Og det er netop det naturisme gør; at man føler sig fri, ifølge Rikke Laursen.

- Jeg elsker følelsen af at være nøgen og få sol på kroppen. Det er fantastisk at bade nøgen, for man føler sig som en havfrue eller delfin, fortæller Rikke Laursen.

Kropforskrækkede unge

Ifølge Rikke Laursen er folk skræmte af nøgenhed. Hun oplever det selv helt tæt på med sine sønner på 19 og 22 år.

- Da jeg tog på naturistcamping skulle mine børn bestemt ikke derud. De skulle ikke se på hængenosser, og de vil slet ikke selv være nøgne. Det ser de som forfærdeligt, fortæller Rikke Laursen.

Hun synes, at unge er enormt fokuserede på krop og udseende, hvor man ønsker sig bestemte mål og en bestemt øjenfarve. Men det handler om det mellem øjnene, mener Rikke Laursen.

(© dr)

- Jeg taler med mine sønner og deres kærester, om det at være perfekt. Jeg prøver at fortælle dem, at det ikke er normalt at se ud som i en pornofilm.

Hun håber at få hendes børn til at se anderledes på nøgenhed og perfekthed.

- Jeg håber, de ændrer, hvordan de ser på piger. Det første blikfang er det ydre, når de ser en pige. De vil have, at de ser ordentlige ud. Men jeg prøver at rose min ene søns kæreste, når hun ikke har makeup på og ser naturlig ud. Det skal man støtte, siger Rikke Laursen.

Drop at være perfekt

I en alder af 52 år har Rikke Laursen droppet drømmene om en perfekt krop.

- Jeg har brugt så mange år på at være træt af min krop. Jeg fokuserede på, at jeg har appelsinhud, bryster der hænger og lidt for mange kilo. Men jeg har valgt at sige stop. Min krop er bevægelig, og den virker - det må være det vigtigste, siger Rikke Laursen.

Gennem hele sin ungdom var Rikke Laursen flov over sig selv og sin krop, men hun har altid nydt at være nøgen.

Når hun ser tilbage på billeder fra hende selv som 16-årig, 19-årig og 30-årig, så ser hun en smuk krop, som var lige, som den skulle være.

- Vi ligger under for, at vi skal ligne modeller. Derfor køber jeg ikke dameblade mere, for jeg gider ikke se på de forkerte kropsidealer.

Rikke Laursen medvirker også i DR-programmet Nærradiofonien. Programmet kan ses her.