Sådan går det med Rasmus og familiens vægttab i dag

Rasmus og hans kone, Kathrine, har tilsammen smidt 45 kilo, siden læge Charlotte Bøving var på besøg i sommer.

  • Både Rasmus og hans kone Kathrine ønskede at omlægge deres liv, så de blev i stand til at smide de kilo, der havde sneget sig på hos begge to gennem de senere år. (© (c) DR)
  • Rasmus sammen med børnene Andreas og Elise. I dag er han 20 kilo lettere, og der mangler stadig 20 kilo, før han når sit mål. (© privat)
1 / 2

Egentlig troede parret Rasmus Krog Madsen og hans kone, Kathrine, fra Suldrup ved Aalborg ikke, at det stod så slemt til, da de tilmeldte sig til 'Lægen flytter ind'.

- Det var først der, det gik op for mig, at alting var blevet meget sværere. Jeg fik mere sved på panden af at holde hus og have, end jeg gjorde førhen og der var mindre energi til at lege med børnene, fortæller Rasmus Krog Madsen om tiden, før lægen flyttede ind.

Parret fortæller, at kiloene har sneget sig på i løbet af de sidste par år. Begge har en travl hverdag, hvor Rasmus arbejder som chef i en bank, mens Kathrine er jurist.

Og parret ønskede ikke, at den usunde linje skulle gå i arv til deres to små børn, Andreas på to år og Elise på fire måneder.

Måtte se realiteterne i øjnene

Dommen fra læge Charlotte Bøving var da også, at Rasmus’ kolesteroltal og blodtryk er for højt, og hun fortæller ham, at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt han får sukkersyge, men hvornår.

Og vægten lød på 156 kilo og et BMI på mere end 40, så Rasmus røg op på en tung førsteplads med betegnelsen 'ekstremt fed'.

- Jeg blev nødt til at indse, at jeg skulle lægge stilen om, hvis jeg vil se mine børn blive voksne. Og det vil jeg, siger Rasmus.

Og siden dag et har parret valgt at være helt åbne omkring deres projekt 'vægttab':

Charlotte lavede en aftale med parret om, at de hver dag skal dyrke minimum 30 minutters motion, og overholde et vist antal kalorier om dagen. Og selvom alle de gode intentioner var til stede i begyndelsen, så var det langt fra let at omstille sig:

Den daglige timelange gåtur viste sig at være for lidt for Rasmus, så Charlotte satte ham i gang med at kredsløbs- og muskeltræne i et lokalt motionscenter.

Og selvom Rasmus til en begyndelse nærmest ikke havde nogle muskler i sin lænd, så begyndte der alligevel at ske ting i den positive retning.

Da optagelserne sluttede efter sommerferien, var det lykkedes Rasmus og Kathrine at tabe sig 14 kilo hver!

Får flere likes end børnene

Rasmus er gået målrettet til opgaven, og han og Katrine møder stor opbakning fra venner, familie og hele lokalsamfundet i Suldrup.

- Da Charlotte flyttede ind, lagde jeg et billede på Facebook af mig og hende. Jeg skrev, at folk skulle holde øje med, hvad jeg putter i indkøbskurven eller på tallerkenen i kantinen, og åbnede op for samtalen den vej. Facebook-opslaget har endda fået flere likes, end de to gange jeg har delt billeder af mine nyfødte børn.

Efter at optagelserne sluttede i sommer, har Rasmus tabt 20 kilo og Katrine har tabt 25 kilo.

Parret har lavet en aftale med Charlotte, om at de jævnligt opdaterer hende på deres vægttab, indtil de har nået deres mål med at tabe 40 kilo hver.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk