Sådan kan du være med til at begrænse mængden af plastik i havet

Tøj, kosmetik og karklude kan alle indeholde plastik, som forurener havet - og i sidste ende os selv.

Plastik-flasker og poser forurener synligt havet, men i kosmetik og og tøj er der bittesmå plastik-partikler, som ikke kan ses, og som havner i maven på fisk og fugle. (Foto: Sandro Di Carlo Darsa © ColourBox)

Der er masser af plastik i havet omkring Danmark. Det viser samtlige prøver fra Ekspedition Plastik i Danmark, der undersøgte farvandene rundt om Sjælland de første 14 dage af juni i år.

Og vi taler altså om andet end "bare" plastik-flasker og poser. Tøj, kosmetik og karklude kan også indeholde bittesmå plastik-partikler, som er med til at forurene havene omkring os.

Og selv om problemet er endnu større i Middelhavet, så er der grund til at råbe vagt i gevær også herhjemme, påpeger organisationen Plastic Change, der har indhentet prøverne.

Det plastik, der svømmer rundt i havet, bliver spist af fugle og fisk, og i sidste ende havner det i vores egne maver. Derfor er det så vigtigt at få reduceret forureningen af havene, påpeger Plastic Change.

Følg disse råd og hjælp med at begrænse mængden af plastik i havet:

Gode råd om at begrænse mængden af plastic i havet.

Se interview med havbiolog Malene Møhl fra organisationen Plastic Change i Aftenshowet for at fortælle om konsekvenserne af plastik-forureningen i havene omkring os:

Facebook
Twitter