Seks gode råd til at undgå roskildesyge til julefrokosten

Både spisende og dem, som laver maden, kan gøre sit til, at julefrokosten ikke ender med roskildesyge.

De seneste par år er et stigende antal blevet smittet med roskildesyge. Især julefrokosttid, hvor mange vil spise af buffeter i større forsamlinger er højsæson for roskildesyge.

Derfor går Fødevarestyrelsen nu ud med en kampagne, der skal gøre os bedre til at undgå roskildesyge.

Seks gode råd til at undgå roskildesyge

  • Roskildesyge smitter i to dage efter, at symptomerne er stoppet. Så har du lige haft roskildesyge, så hold fra buffeten og lad være med at lave mad.

  • Indret buffeten, så der er så lille risiko som mulig for, at folk rører ved maden. Brug for eksempel langt serveringsbestik, så bestikket ikke falder ned i skåle og fade.

  • Vask altid hænder efter toiletbesøg.

  • Vask altid hænder, inden du går til buffeten.

  • Vask altid hænder, inden du laver mad og hyppigt undervejs.

  • Vær særlig omhyggelig med håndvask, hvis du har børn med diarré eller opkast.

Facebook
Twitter