Skal mænd gøre sig seksuelt attraktive ved at glatbarbere sig forneden?

Hår i næse og ører skal barberes væk, men hvad med de ædlere dele? Hør hvad kvinderne mener.

Hvordan har den danske mands rolle udviklet sig igennem tiden? Og hvad gør mænd i dag for at gøre sig attraktive over for kvinden?

Ja, han kan eksempelvis finde på at barbere de ædlere dele, som de to kvinder - X-Factor vært, Sofie Linde, og skuespiller, Anne Marie Helger, drøfter i videoen øverst i artiklen.

De to diskuterer sammen med en række andre kendte danske kvinder, hvordan mænd er som sexobjekter for kvinder.

Det offentlige rum har i årtier været præget af afklædte kvinder, men i dag har halvnøgne mænd også indtaget pladsen på reklamer i bybilledet.

- Mænd er jo siden 80´erne blevet meget mere et sexobjekt. Man løfter ikke længere et øjenbryn over halvnøgne mænd i reklamerne mere. På den måde, kan man sige, at mænd bliver mere ligestillet med kvinder.

Sådan forklarer Anders K. Sørensen, der er forfatter og cand scient soc. Han forklarer videre:

- Jeg tror, det er vigtigt for mange mænd i dag at gøre sig seksuelt attraktive, fordi det er et af deres eneste våben i kampen om den moderne kvinde, for hun behøver ikke nødvendigvis hans beskyttende arme eller adgang til hans lønkonto længere. I forhold til kvinden, er vi gået fra at være ’need to have’ til ’nice to have’.

Den metroseksuelle mand

I 90´erne buldrede den ’metroseksuelle’ mand igennem. Ham, der dyrkede sin krop og sit udseende. Og han eksisterer faktisk stadig.

- Og den metroseksualitet er den, der gør, at vi mænd undersøger, om vi kropsligt og seksuelt kan blive interessante for kvinderne, siger Anders K. Sørensen.

Og én metode i jagten på at gøre sig mere seksuelt attraktiv kan - ifølge de to kvinder i ovenstående video - være at barbere pungen.

Men en anden kan også være at lægge sig under kniven hos plastikkirurgen:

- Omkring finanskrisen, da boomede de kosmetiske operationer hos mænd. Vi skal have fjernet bekymringsrynkerne og se yngre ud, end vi er, og alt det er et udtryk for, at når tiderne er hårde, så vil man gerne positionere sig fysisk, så man kan vise, at man er i kontrol og har noget at byde på, siger Anders K. Sørensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk