Sommermotion: Kom i form i vandet

Vand er perfekt til sjov og anderledes motion.

Man kan både motionere i og på vand og de rene danske strande har masser af muligheder (© ColourBox)

De danske strande med over 200 Blå Flag strande med noget Europas reneste badevand er et slaraffenland uanset om man sopper, leger, spiller bold, laver vandgymnastik, træner aqua fitness … eller svømmer.

Adgangen til havvand muliggør også ekstremløb som XTERRA og triatlon.

Man kan fx lave sin egen sommer minitri med 380 m svømning, 18 km cykling og 4,2 km løb - 1/10 af en Ironman - eller mindre.

Svømning er i de senere år blevet endnu mere populært og er nu nummer 4 på Top-10 over danskerenes foretrukne motionsformer.

Desuden er svømning og klassisk vandgymnastik blevet suppleret med vandaerobic (målrettet og intensiv vandgymnastik), aqua jogging og aqua fitness; fitness træning i vand.

Hop, twist og løb i vand

Prøv sommermotion i vandet: Hop, twist og løb på stedet eller forlæns og baglæns. Variér med diverse arm og ben bevægelserne på lavt eller middeldybt vand – til omkring brysthøjde – eller på dybt vand med svømmebælte på.

Der findes et væld af redskaber til motiverende vandtræningsaktiviteter og lege. Her nogle øvelser vist på land.

Motionere på vand

Man kan også motionere på vandet i stedet for i det: Roning, kajaksejlads, kite- og windsurfing eller det nye SUP, stand-up paddling, hvor man balancerer og padler på et specialbræt, kan varmt anbefales som sommermotion.

Tag en prøvetime og afprøv en helt ny aktivitet i ferien. Det giver hjernen et kick. Havsvømning, Open Water svømning, giver en unik oplevelse: Frisk luft og masser af vand, der bærer en oppe.

Samtidig er det også anstrengende – og dermed effektiv motion – på grund af vandmodstanden, strøm og bølger.

Læg derfor forsigtigt ud: Svøm i kendte omgivelser og svøm aldrig alene.

Driller sommervejret eller vil du i gang med svømning i overskuelige rammer, findes der mere end 580 svømme- og badefaciliteter rundt om i landet; søbade, svømmehaller og vandlande, der sikrer timevis af sjove og sunde sommeroplevelser uanset vejret.

Lev nu sætter henover sommeren fokus på sommermotion. Vi ser på i en række enkle videoer, hvordan man kan bruge byen, stranden eller skoven til at dyrke sjov og udfordrende motion. Og i det hele taget få brugt sommeren til at give kroppen ny energi. Artiklerne udkommer hver lørdag i juli.