Steens kropsalder var 72: Jeg fik et ultimatum og lagde livsstilen om

- Enten gør jeg noget nu, eller også er jeg på vej herfra. Sådan tænkte Steen Rasmussen fra "Lægen flytter ind".

Det var blodtrykket og hans bodyage på 72, der rystede Steen Rasmussen allermest. (© DR/Strong Productions)

Da Steen Rasmussens kone Anne meldte ham til programmet ”Lægen flytter ind”, var han vel egentlig i en nogenlunde tilstand, men med enkelte små-skavanker. Troede han.

Men han blev meget klogere, da praktiserende læge Charlotte Bøving, der er vært på programmet, tog ham under kærlig behandling.

- Jeg var dybt rystet over de ting, hun fortalte mig. For jeg følte mig jo ikke syg, forklarer den 58-årige selvstændige tømrer med egen virksomhed.

Ikke alene vejede han alt for meget, han havde også for højt blodtryk, for højt kolesteroltal og en bodyage på 72 år.

- Jeg følte jo decideret, at jeg stod med det ene ben i graven. Med en gennemsnitlig levealder for mænd på 78 år, kunne jeg jo godt se, hvor det bar hen, når jeg i løbet af mine 58 år, var nået til 72.

- Og da hun målte mit blodtryk til 190 over 111 var det en voldsom øjenåbner, for det er jo virkelig meget for højt.

Det hurtige resultat overrasker

I løbet af de seks uger, programmet varer, lykkes det faktisk Steen Rasmussen fra Sakskøbing at få vendt udviklingen på stort set alle parametre:

- Jeg har tabt mig knap ti kg og har forbedret både blodtryk, kolesteroltal og bodyage. Uden at være på kur. Og det er vigtigt, for det duer jeg nemlig ikke til. Men jeg vil gerne tabe mig endnu mere, og det skal også nok lykkes, for jeg er topmotiveret.

- Det, der virkede, var, at jeg nærmest fik et ultimatum: Enten så gør du noget nu, eller også er du på vej herfra. Charlotte Bøving sagde tingene meget direkte og uden omsvøb.

Fester og gæster i weekenden

En af udfordringerne for Steen Rasmussens livsstilsomlægning har været, at han og konen ofte bruger weekenderne på sommerhusture, fester og gæster. Og det plejede at være lig med både alkohol og usund mad i for store mængder.

- Vores hyggelige weekender med gæster og fester prioriterer vi stadig. Det laver vi ikke om på. Men nu er det mig, der kører hjem, så jeg går lidt mere forsigtigt til rødvinen.

Steen Rasmussen fortæller, at han har tabt sig primært ved at få dyrket 30 minutters motion om dagen.

- Og ved at tænke mig om, når jeg spiser. Jeg må sådan set spise alt, men inden jeg spiser fx en fastelavnsbolle, så tænker jeg lige over, at der skal løbes 6-8 km, før den er forbrændt, og om den er det værd. Og det er den som regel ikke.

- Og så spiser jeg mig ikke mæt, i stedet spiser jeg, til jeg ikke er sulten længere.

Stor sidegevinst på humøret

Et andet emne, som fyldte meget, da Charlotte Bøving kom på besøg hos Steen Rasmussen og hans kone, var hans humør.

Han lænede sig op ad en egentlig vinterdepression, havde svært ved at komme op om morgenen og var grundlæggende trist.

- Men min vinterdepression forsvandt mere og mere, jo mere gang i løbeskoene, jeg fik.

- Jeg har meget mere energi og overskud nu.

Se interview med Steen Rasmussen og læge Peter Qvortrup Geisling fra Aftenshowet her nedenfor, og se programmet "Lægen flytter ind" på DR2 i aften klokken 20.45.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1127355260648330

Facebook
Twitter