Test din viden om forebyggelse af demens

Er det egentlig muligt at forebygge demens med sin livsstil? Se her hvordan

Demens rammer faktisk rigtig mange, men du kan selv gøre en indsats for at forebygge. (Foto: Viachaclav © Colourbox)

Vi har alle en livstidsrisiko på 20-25 procent for at få en demenssygdom. Risikoen stiger med alderen, men demens er ikke en naturlig følge af alderdom. Demens skyldes altid sygdom i hjernen.

Men er det muligt at forebygge en demens-sygdom gennem sin livsstil? Videnscenter for demens har lavet en test, hvor man kan teste sin viden om forebyggelse af demens.

Baggrunden for at lave testen er, at man rent faktisk kan mindske risikoen for at få en demens-sygdom, hvis man sætter ind i tide. Og derfor kan det jo være en god ide at være opmærksom på, hvilke risikofaktorer, man skal holde øje med.

- Vi vil gerne sætte fokus på forebyggelse, for mange er ikke klar over, at man faktisk kan gøre noget for at nedsætte sin risiko for at få en af de mange hjernesygdomme, som medfører demens, siger Gunhild Waldemar, der er professor i neurologi og leder af Nationalt Videnscenter for Demens, i en pressemeddelelse.

Livsstilssygdomme som diabetes 2, forhøjet blodtryk og højt kolesteroltal har betydning for vores demensrisiko senere i livet. Det samme gælder vores vaner med hensyn til for meget alkohol og tobak og manglende motion.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk