Tre sunde råd fra en 'rigtig mand': Ros dig selv, hav det sjovt og gå ikke all in

Lindy Aldahl blev kendt som en usund håndværker i tv-programmet 'Rigtige mænd', men nu holder han selv foredrag om sund livsstil.

Lindy Aldahl har besøgt Aftenshowet til en snak om, hvorvidt man godt både kan være sundhedsguru og en rigtig mand. (© dr)

For et par år siden var der intet, der tydede på, at mureren Lindy Aldahl ville skifte karriere og leve af at holde foredrag om sund livsstil.

Dengang både røg han og bar rundt på mange for kilo, og så havde han intet tilovers for sundhedsguruer, der gav gode råd om, hvordan man kunne leve sundere.

Det fortalte han i tv-programmet 'Rigtige mænd', som du kan se i dette videoklip:

Ikke sundhedsguru som de andre

Tv-programmet 'Rigtige mænd' handler om, at en række usunde mandlige håndværkere skal prøve en sundere livsstil.

Og Lindy Aldahl blev til hans egen overraskelse grebet af motion og sund livsstil i så høj grad, at han nu selv har sat murerjobbet på pause og er blevet professionel sundhedsguru.

Han indrømmer, at det er spøjst, at han nu selv har det job, som han for få år siden rynkede på næsen af.

- Jeg har det godt med mit nye arbejde, men jeg er jo heller ligesom de andre, synes jeg i hvert fald selv, siger Lindy Aldahl.

Første råd: Vær stadig usund

Han opfatter fortsat nogle sundhedsguruer som hellige og religiøse, og det er ikke den samme form for sundhed, som han prædiker.

Et af Lindy Aldahls råd er nemlig, at man ikke skal gå all in på sundhed.

- Jeg tillader stadig mig selv at leve lidt usundt, men bare have det blandet sammen med noget sundt, siger han.

Andet råd: Hyg dig med andre

Et andet af hans råd, at det er vigtigt at finde en form for motion, som man kan lide, og hvor der er noget hygge og socialt med andre.

Motion og sund livsstil må nemlig ikke blive til en sur pligt, som blot er noget, man føler, at man bør gøre.

- Man kan svede lidt ved at dyrke noget motion, hvor man har det sjovt sammen, i stedet for at det skal være en pestilens, siger Lindy Aldahl.

Tredje råd: Ros dig selv

Lindy Aldahls tredje råd er, at man skal huske at være god ved sig selv og rose sig selv ofte.

Også selv om man ikke kommer ud på den løbetur eller cykeltur, som man ellers havde planlagt.

- Jeg har nogle gange siddet i sofaen en hel aften og rost mig selv, for at jeg fik mit løbetøj på, og at det ikke skal vaskes. Man får ikke motion af det, men så bliver man da glad. Og så ligger tøjet helt rent og klar til dagen efter, siger han med et stort grin.