U-turn: Deltagerne ser med egne øjne de voldsomme konsekvenser af diabetes

Man kan blandt andet blive blind og miste sine ben, hvis man ikke tager diabetes alvorligt.

Førtidspensionisten Børge Kirsmeier er en af de to diabetespatienter, som U-turn-deltagerne møder for at se, hvor alvorlige konsekvenser sygdommen kan give, hvis man ikke får en sundere livsstil. (© dr)

De seks diabetespatienter i tv-programmet U-turn har efter tre måneder med sund livsstil tabt en masse kilo og fået sat behovet for medicin kraftigt ned.

Men efter fire måneder skal de begynde selv at tage ansvar for deres motion, og motivationen for at møde op til træning begynder at dale.

Kaj bliver opereret foran deltagerne

Derfor har sundhedseksperten Chris MacDonald arrangeret, at de seks deltagere skal møde to ældre diabetespatienter for at få øjnene op for, hvordan deres alderdom kan blive, hvis de ikke fortsætter med træningen og den sunde livsstil.

- Det er så afsindigt vigtigt, at de forstår, at diabetes er en alvorlig sygdom. De skal ikke være i tvivl om, at livsstilsændringerne er det hele værd, siger Chris MacDonald.

- Jeg vil gerne åbne deres øjne for, hvor forfærdelige konsekvenserne kan være, hvis ikke man tager sin sygdom alvorligt.

Børge håber, at andre ikke ender som ham

Børge Kirsmeier er den anden diabetespatient, som U-turn-deltagerne møder.

Han er 63 år, har haft diabetes halvdelen af sit liv og er nu førtidspensionist.

- Hvis jeg kan få nogle andre til at tænke, 'jeg skal nødig ende som ham der', så synes jeg, at det ville være godt.

Du kan se femte afsnit af U-turn i aften klokken 20.30 på DR1 og dr.dk/tv.