Undgå to klassiske fejl, når du gør livsstilen sundere

Træneren for de Rigtige Mænd, Jacob Søndergaard, råder til, at man ikke går for hurtigt frem med livsstilsændringer.

Flere af de Rigtige Mænd har begået de klassiske bummerter, fordi de har været for utålmodige med at se resultater af deres livsstilsomlægning. (© dr)

Når man har taget beslutningen om at begynde at motionere og spise sundere, så vil de fleste gerne se mavefedtet skrumpe så hurtigt som muligt.

Men man skal passe på med at være for utålmodig, for det fører nemlig ofte til, at man laver de klassiske fejl med at blive dårlig af at spise for lidt eller at få en skade, fordi man træner mere, end kroppen er klar til.

Jacob Søndergaard er træner i tv-programmet 'Rigtige Mænd', og i den nuværende sæson har flere af de overvægtige mænd i programmet lavet de klassiske bommerter, fordi de ville se resultater hurtigt.

- En af dem er Krabbe, der jo nærmest er blevet fanatisk, siger Jacob Søndergaard.

Væn kroppen langsomt til motion

Flemming Enggaard er en anden af de Rigtige Mænd, der har haft svært ved at lave livsstilsændringerne i et stille og roligt tempo.

Han har villet træne meget mere, end træner Jacob Søndergaard synes, at hans krop var parat til.

- Mange er drevet af at opnå det helt rigtige resultat, og så glemmer de, at der også skal være plads til at restituere og slappe af, siger Jacob Søndergaard.

Små, vedholdende ændringer er vejen frem

Går man for hurtigt frem, så risikerer man at miste motivationen og falde tilbage i de gamle usunde vaner.

- Det er vigtigt at huske, at man skal give den gas med træning og sund kost i det rigtige tempo, siger Jacob Søndergaard.

Vil du have flere af Jacob Søndergaards gode råd til træningsprogrammer og diæt, så kan du se alle programmer på dr.dk/tv og læse mere på rigtigemænd.dk.