Var det noget med en motionskasse? Nu kan du få familiemotion bragt til døren

Der findes måltidskasser, krea-kasser og nu altså også en motionskasse, der skal gøre det lettere for familier at få motion i hverdagen.

Et aktivt familieliv behøver ikke kræve en masse tid og dyrt udstyr. Nogle få rekvisitter og lidt inspiration kan være nok, mener folkene bag et nyt motionskoncept til familier. (© ColourBox)

Vi ved godt, at det er sundt for både os selv og vores børn at være fysisk aktive, men alligevel er der mange børnefamilier, der bruger meget tid derhjemme på at sidde stille bag en skærm.

En af de typiske undskyldninger er, at mange ikke har tid eller overskud til at melde sig selv og børnene til træning flere gange om ugen i en idrætsforening eller et fitnesscenter.

Derfor er en sundhedsøkonom og to eksperter i børnemotion gået sammen om at udvikle konceptet FamlySport.

Få motion tilsendt i en pakke

Konceptet går ud på, at børnefamilier kan tilmelde sig og betale kontingent og så hver måned få tilsendt en pakke med forskellige rekvisitter og forslag til aktiviteter, som familien kan lave sammen i hjemmet.

- Det fungerer lidt ligesom Aarstiderne, hvor man i stedet for at få leveret sund mad med lette opskrifter får leveret motionsudstyr og inspiration til sjove aktiviteter, fortæller Anders Flaskager, der er lektor ved Videncenter for Sundhedsfremme på UC Syd og en af de tre partnere bag konceptet.

- Vi håber, at det vil gøre det nemmere for børnefamilier at træffe de sunde og aktive valg i en travl hverdag.

Inspiration til fælles træning

Motionspakkerne fra FamlySport kan for eksempel indeholde bolde, sjippetove og ærteposer alt efter alderen på børnene i familien.

Og de medfølgende instruktioner er delt ind i forskellige kategorier, hvor der både er inspiration til fælles aktiviteter for hele familien samt styrke- og trick-aktiviteter, som også kan trænes alene.

- Vi ved godt, at de travle forældre måske ikke kan være med hele tiden, så aktiviteterne er lavet sådan, at der er en høj succesrate for børnene, så de får en god oplevelse og forhåbentlig får lyst til flere fysiske aktiviteter alene og sammen med vennerne, siger Anders Flaskager.

Forældres aktivitet smitter af på børn

Anders Flaskager og to de andre partnere bag konceptet har tilsammen ni børn, og de ærgrer sig over, at nutidens børn i langt mindre grad end tidligere leger aktivt sammen i haven, på vejen eller i gården.

Undersøgelser har vist, at børn ofte tager deres livsstil med ind i voksenlivet, så inaktive børn ofte bliver inaktive voksne og dermed har større risiko for livsstilssygdomme.

- Derfor er det vigtigt at komme tidligt i gang med gode motionsvaner. Og forældre er en rollemodel for børn, og så de spiller en afgørende rolle for, hvor meget deres børn bevæger sig, siger Anders Flaskager.