VIDEO Forfatter til sundhedsbog: Jagten på sundhed sker på bekostning af sex

Danmark er det land i verden med flest íronman-deltagere per indbygger, men jagten på sundhed har store konsekvenser, lyder det fra forfatter.

Vi får mindre tid til at dyrke sex med kæresten, nyde en god bøf eller et glas rødvin eller læse en poesibog, når vi konstant er på jagt efter sundhed.

Sådan lyder det fra lektor i filosofi på Københavns Universitet, Morten Ebbe Juul Nielsen, som har skrevet bogen ’Forbandede sunddom’, der sætter fokus på danskernes ekstreme jagt på sundhedsidealet.

- Vi glemmer, at alting har en pris. Bruger vi ti timer i fitnesscentret, så er der ti timer, som vi ikke har til at læse digtsamlinger eller have god sex med kæresten, siger han.

Høster likes på sociale medier

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen mener ligeledes at jagten på det perfekte sundhedsideal bliver brugt i kampen for anerkendelse. Men det er en kultur, der sker på tværs af skel, da alle kan være med.

- Det er meget en anerkendelseskultur. Det viser sig meget tydeligt på facebook, at der hvor folk virkelig høster likes, det er, hvis de har lavet en af de her bedrifter, siger hun.

Sundhed sidestilles med lykke

Hans Bonde, professor i idræt, individ og samfund på Københavns Universitet, slår dog fast, at motion og god kost er ekstremt vigtigt. Men han erkender, at det for nogle har taget overhånd.

- Sundhed og skønhed vælter ind og bliver et parameter for den absolutte livslykke, siger Hans Bonde og forklarer, at jagten på sundhed kan betyde, at man overser de mere vigtige ting i livet.

Du kan se hele debatten om sundhed i Deadline - 12 minutter og 10 sekunder inde i programmet HER.

I klippet øverst kan du også høre, hvorfor Birthe Linddal Jeppesen mener, at det i sidste ende kan gå ud over børnene og især børnefødselsdagene.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1044859862231204