VIDEO Så meget ældes din krop af usund livsstil

Flere af deltagerne i tv-serien 'Rigtige mænd' har en krop, der er mere end 10 år ældre, end den burde være.

Se hvor gammel en krop de fem håndværkere fra 'Rigtige mænd' har, og hvordan de reagerer, når de får at vide, hvor stor forskel der er på deres kropsalder og deres rigtige alder.

I rigtig mange tv-programmer, sundhedsbøger og ugeblade er der et enormt fokus på kropsvægt og vægttab, når man taler om sundhed.

Men i tv-programmet 'Rigtige mænd' er der meget lidt fokus på de fem håndværkeres vægt, selv om programmet handler om motion og sund livsstil.

- Årsagen hertil er klar: Kropsvægt siger ikke noget om sundhed i sig selv. Man kan sagtens være normalvægtig, men være usund, siger de rigtige mænds træner Jacob Søndergaard, som er uddannet i idræt, sundhed og humanfysiologi på Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

Drop badevægten og kom ud og rør kroppen

- At hoppe på vægten undervejs i et træningsforløb, hvor man gerne vil komme i god form, kan være direkte demotiverende, når man opdager, at man har taget på i stedet for at tabe sig, fordi muskler vejer mere end fedt, siger Jacob Søndergaard.

I 'Rigtige mænd' får deltagerne i stedet målt deres bodyage eller kropsalder, som du kan se i videoen øverst i artiklen.

Man måler en persons bodyage ved en række målinger af blodprøver, blodtryk, kondition, grebsstyrke og evnen til at lave armbøjninger.

Og så får man altså at vide, om din kropsalder svarer til din rigtige alder eller om din krop burde tilhøre en person, der er 10 år ældre end dig.​

Fik du ikke set andet afsnit af 'Rigtige mænd' i aftes, så kan du se hele programmet på dr.dk/tv.