Annes salater: En sød salat her til sommervarmen

Vandmelon er helt perfekt i din salat i disse varme dage. Bliv inspireret af tv-kokken Anne Hjernøe.

(Foto: Martin Bjoern & Lykke rump foto)

Hjemme hos tv-kokken Anne Hjernøe spiser de vandmelonsalat næsten dagligt i sommerperioden.

- Det er en af mine yndlingssalater! Siger hun.

Anne Hjernøe er blandt andet kendt fra programmet Annemad på DR. Hun er også kogebogsforfatter og har netop udgivet en nye bog om sunde salater.

- Det er en arabisk tradition at blande feta og vandmelon, så det er en salat jeg altid får, når jeg er i Mellemøsten. Men den er også populær herhjemme blandt både børn og voksne. Når jeg tager den med til diverse arrangementer, er det altid den, der ryger først.  Kombinationen mellem det søde, fede og sprøde er et hit.

Vandmelonsalat med feta og ristede græskarkerner

Ingredienser

1/2 til 1 hel vandmelon, alt efter størrelse

1 dl græskarkerner

Koldpresset jomfruolivenolie

Flagesalt

150-200 g fetaost

Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Skær vandmelonen i mundrette bidder, uden skal og kerner, og fordel dem på et fad.

Rist græskarkernerne i en smule olivenolie og salt, indtil de fanger farve o popper. Lad dem køle af på fedtsugende papir.

Bræk fetaosten i stykker og fordel dem over salaten. Drys de afkølede græskarkerner over sammen med lidt friskkværnet sort peber.

Tips

Spis salaten ned det samme. Salaten har svært ved at overleve til dagen efter, da græskarkernerne bliver bløde. Så lav ikke mere, end du kan spise samme dag.

Hvis du har salaten med på farten, så vent med at tilsætte græskarkernerne til den skal serveres.

Facebook
Twitter