Bag brød og kager uden mel og sukker

(© DR)

Det behøver ikke at være kedeligt at være sund! Det hævder Morten Svane, som netop har udgivet kogebogen ”#proteinopskrifter” med opskrifter på brød og kager med masser af proteiner.

I opskrifterne har Morten Svane erstattet det traditionelle mel og sukker med mere proteinholdige ingredienser for at gøre retterne sundere.

- Jeg bruger flere forskellige nøddemelstyper som fx mandelmel og kokosmel. De har et forholdsvist højt protein-indhold og et forholdsvist lavt kulhydratniveau, forklarer han til Aftenshowet.

- Min tilgang er, at jeg kigger på nogle retter, som traditionelt betragtes som usunde og vender energi-indholdet om. Det er det, der er udfordringen ved det her projekt.

Energifordelingen vendt på hovedet

Morten Svane læser til dagligt en kandidat i digitalt design og kommunikation på IT-universitetet i København.

I Aftenshowet præsenterer han den ultimative kokoskage, lakridskugler og garlic cheese bread sticks, som alle er lavet med mere protein-holdige ingredienser end det traditionelle mel og sukker.

- Lakridskuglerne laves fx med sukrin, der ikke påvirker blodsukkeret i samme grad som sukker. Det giver en god sødme og er fx velegnet til diabetikere.

- Og i mine garlic cheese bread sticks bruges fx proteinpulver i stedet for mel. Og kikærter og havregryn.

Betragt det som et supplement

Protein øger mætheds-fornemmelsen, og proteinrig mad kan gøre, at du spiser mindre, end du plejer. Morten Svane understreger, at han ikke mener, at hele ens kost skal laves efter hans opskrifter.

- Misforstå mig ikke, dette her skal betragtes som et supplement til ens kost, jeg mener ikke, at hele ens kost skal laves på denne måde.

Se i klippet her, hvordan man laver den ultimative kokoskage, garlic cheese bread sticks og lakridskugler:

Facebook
Twitter