Bagedystens farmor siger farvel: Jeg tror, folk kan mærke mig hjemme i stuerne

Rosa har gennem de seneste otte uger opnået status som Danmarks ukronede bagedystdronning.

#bagedystvinder2017.

Sådan lød det fra Rosa Kildahl allerede i første afsnit af ’Den store bagedyst’. Og det var da også lige ved og næsten, at hendes hashtag-profeti gik i opfyldelse.

Onsdag aften måtte hun se sig slået af sine tre medkonkurrenter og forlade bagedystteltet lige inden finalen. Et farvel, Rosa dog i dag husker som kærkomment.

- ”Hold kæft, jeg er slidt”, tænkte jeg. Jeg var helt færdig, og jeg trængte til ferie. Jeg var efterhånden ved at være tom for idéer, så det var befriende, at jeg ikke skulle hjem og finde på en ny opskrift, fortæller Rosa.

- Jeg er stolt

Men selvom det var med en vis lettelse, at 60-årige Rosa forlod bageteltet, ville hun aldrig have været oplevelsen foruden.

- Jeg føler mig meget heldig og privilegeret. Det har været en fantastisk oplevelse at være med, siger hun.

- Jeg er så stolt af, at jeg er nået så langt. Det troede hverken jeg selv eller min familie kunne lade sig gøre.

Rosa kan mærkes – også blandt de unge

Det hjertelige grin, de herlige kommentarer og den afslappede, men samtidig professionelle, tilgang til bagværket har gjort, at også seerne, har nydt godt af Rosas mange uger i bageteltet.

- Som jeg også sagde til en gammel veninde forleden, så forstår jeg ikke, at man kan få så meget opmærksomhed ved bare at være sig selv, griner Rosa og fortsætter:

- Men jeg har analyseret lidt på det. Og Otto Leisner har engang sagt, at folk vil have hygge, god stemning og noget sjovt, som de kan mærke hjemme i stuerne. Og det er da det, de kan med mig, tror jeg. De kan mærke mig, fordi jeg bare er mig selv.

Og det er ikke kun dem på Rosas egen alder, der er vilde med hende.

- Nogle siger, at jeg er kult henne på gymnasiet. Da jeg gik forbi forleden, hilste en af drengene på mig, og jeg hilste selvfølgelig tilbage. Da jeg var kommet lidt væk, kunne jeg høre drengen sige til sine venner: ”Orh, hun sagde hej til mig”. Det er da lidt sjovt, siger hun.

De tre bedste i finalen

Selvom Rosa har styr på sit håndværk og har masser af erfaring i et køkken, lægger hun ikke skjul på, at hun var nervøs inden semifinalen.

- Timm opmuntrede mig. Han sagde, at jeg jo havde prøvet at vinde mesterbagerforklædet før, og at jeg kun skulle slå en enkelt af de andre for at komme til finalen. Det gjorde mig mere rolig, siger Rosa.

Alligevel vidste hun godt, at hendes niveau måske ikke var helt på højde med de tre konkurrenters. Og hun er da heller ikke i tvivl om, at det er de tre rigtige, der skal kæmpe i finalen næste onsdag.

- Kirsten, Jesper og Andrea har holdt et stabilt niveau hele vejen igennem, og de er alle tre helt vildt dygtige. Jeg selv har været nede og vende et par gange og mangler noget med min finish, men det er ikke noget, man bare kan opfinde.

- Jeg lagde mig virkelig i selen for at gøre det godt, og jeg har gjort mit bedste, siger Rosa.

Andrea, Jesper og Kirsten skal kæmpe om bagedyst-trofæet onsdag 29. november klokken 20 på DR1. Du kan se eller gense ’Den store bagedyst’ her på DR TV.

Facebook
Twitter