Bagedystmester: Sådan kringler du en kringle

Sidste sæsons vinder af Den Store Bagedyst giver gode råd til dit kringleprojekt.

(© DR)

Denne uges hemmelige udfordring i Den Store Bagedyst er en kringle. Det er noget alle bagere helst skal have styr på, for hvis du googler ”bagerlogo”, får du en masse kringler smidt i øjnene.

Dejen skal æltes og fyldes og samles og foldes, så der er mange ting, som kan gå galt. Heldigvis har sidste sæsons vinder af Den Store Bagedyst, Annemette Voss, nogle fif til flotte kringler.

Sørg for at dejen er fugtig nok

  • Sørg som det første for, at væden har den rigtige temperatur, når du opløser gæren. Den rigtige temperatur er lunken, hvilket vil sige omkring 35 grader.

  • Det vigtigste er, at dejen ikke bliver for tør. Hvis du bruger for meget mel, kan dejen ikke holde på fyldet, fordi den sprækker, når du samler og folder kringlen, eller mens du bager den.

Mix remoncen i den rigtige rækkefølge

  • Fyldet i kringlen består hovedsageligt af sukker, marcipan og smør, og der er en rigtig rækkefølge at blande det i. Start med at ælte sukker og marcipan sammen, så marcipanen bliver blød.

  • Dernæst kan du begynde at blande smør i lidt ad gangen. På den måde får du en ensartet masse uden knasende sukkerkorn og små lommer af smør, som smelter og flyder ud under bagningen.

Sødt bagværk skal have mindre varme

  • Når det gælder sødt bagværk som kringler og kanelsnegle, bør ovnen ikke være varmere end 200 grader. Hvis ovnen er varmere, får du en sprødere skorpe, og det er ikke meningen.

  • Du kan pensle kringlen med et tyndt og jævnt lag pisket æg for at få en flot brun farve. Og sørg så for at bage kringlen længe nok, så du slipper for rå remonce, for det er ikke særlig lækkert.

Facebook
Twitter