Bagedystvinder: Hold tungen lige i munden, når du laver kajkager

Sidste sæsons vinder af Den Store Bagedyst giver gode råd til kajkager af konditorkvalitet.

Kajkager er smarte på den måde, at de viser, hvordan du kommer til at se ud i ansigtet, hvis du spiser mere end én ad gangen. (© DR)

Den Store Bagedyst er nået til den fjerde af otte udsendelser, hvor ugens hemmelige udfordring er kajkager. Og der er mange drilske trin i processen, før de frøfjæsede flødedrøn er færdige. Vinderen fra sidste sæson af bagekonkurrencen, Annemette Voss, har nogle gode råd, til hvordan du øger dine chancer for succes og undgår at projektet ender i kajkage-kast.

Miks mazarin-dejen manuelt En kajkage har en mazarinkagebund, som skal bages for sig selv.Start med at blande marcipan og sukker, før du ælter smør i dejen. Sukkeret gør marcipanen blød, så det bliver nemmere at mikse smør i og undgå klumper.Hvis du vil være ekstra grundig, kan du starte med at ælte med hænderne først. Så kan du bruge en håndmikser senere, når du kan mærke, at blanding er ensartet.Marmeladen må ikke bulderkoge Der skal marmelade på kagebunden, og når du er i gang, kan du jo lave den selv.Pas på med at koge marmeladen for længe. Hvis den får lov at bulderkoge i en halv time, mister den smagen, og det dur ikke.Det sværeste ved marmeladen er at opnå den rigtige konsistens. Gør dig selv en tjeneste ved at bruge syltesukker i stedet for almindeligt sukker. Det hjælper marmeladen med at størkne.Lad dit marengsmiks køle ned Fyldet i kajkagerne fra Den Store Bagedyst er lavet af smørcreme og italiensk marengs.Der skal kogende hindbærsukkerlage i marengsen, så det er vigtig at vente, til den italienske marengs er kølet helt af, før du vender det sammen med smørcremen. Ellers mister fyldet sin fasthed, fordi smørcremen smelter lidt. Marcipanovertrækket er ikke så vanskeligt, og hvis du ellers har overskud til det, så har en ægte kajkage en bund af chokolade.

Facebook
Twitter