Blomsterbergs Bagedyst-kolleger om hendes stop: Hun bliver savnet

Både Jan Friis-Mikkelsen og Timm Vladimir forstår baggrunden for Mette Blomsterbergs stop som dommer i 'Den store bagdyst'. Men de vil savne hende som ven og kollega.

Timm Vladimir, Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen har været et stærkt team i spidsen for 'Den store bagedyst' i tre år. Næste år bliver minus Mette. (Foto: Carsten Mol)

Det stærke Bagedyst-trekløver mister et af sine kronblade, når Mette Blomsterberg stopper som dommer i det populære bageprogram på DR1.

Både kok Jan Friis-Mikkelsen, der har været med helt fra begyndelsen tilbage i 2012, og Timm Vladimir, der kom med som vært for tre sæsoner siden, forstår godt hendes beslutning om at stoppe, men der er ingen tvivl om, at de kommer til at savne hende.

- Jeg synes selvfølgelig, det er ærgerligt. Mette er en dejlig kvinde, og så er hun en god veninde og en rigtig kammerat, siger hendes dommerkollega Jan Friis-Mikkelsen.

Profilen, der tegner programmet

Han havde snakket med Mette om, at hun synes, Bagedysten blev mere og mere tidsmæssigt krævende, så for ham var det ikke den store overraskelse, da hun ringede og fortalte ham, at hun ville stoppe som dommer. Timm var ikke på samme måde forberedt.

- Det kom som et stort chok for mig. Jeg blev meget overrasket. Og det bliver sgu lidt mærkeligt. Mette er jo en stor del af programmet. Hun er den profil, der tegner programmet. Hun er stjernen, deltagerne ser op til, og det er jo med rette, siger værten.

Har brugt rigtig meget tid sammen

De tre kolleger har brugt rigtig meget tid sammen på deres mange ture til Clausholm Slot ved Randers, hvor femte sæson blev optaget, og dermed er de i dag meget mere end blot kolleger.

- Vi har det rigtig godt sammen. Vi bruger mange timer sammen. Det betyder meget, når man er langt væk hjemmefra. Det er trist, og jeg er ked af at miste en god ven og kollega, siger Timm Vladimir.

- Jeg vil komme til at savne det forhold, vi har fået. Vi har vendt hver en sten i både liv og holdninger på vores køreture, fortæller Jan Friis-Mikkelsen, der også rent fagligt har en stor respekt for sin nu tidligere dommerkollega.

- Jeg har lært meget af Mette. Hun er knalddygtig. Ikke nok med, at hun kan sit håndværk, men hun har også en evne til at kunne brænde igennem på tv. Hun er en dygtig formidler.

Mette og Timm har fået et godt venskab gennem deres tre sæsoner på 'Den store bagedyst'. (Foto: Carsten Mol)

Føler afsavn

Årsagen til Mette Blomsterbergs stop er, at hun føler, der er for mange personlige omkostninger ved at lave 'Den store bagedyst' i Jylland.

- Folk skal endelig ikke have ondt af mig, men jeg indrømmer, at det er en stor omkostning for mig at være meget væk hjemmefra. Og det handler ikke om nogen. Jeg ved, at min mand og mine børn har det godt hjemme, og at der er styr på forretningen, men det handler om mig. Jeg føler afsavn, siger hun om sin beslutning.

Svært at være 100 procent mor

Både Jan og Timm har selv familie og børn, og de forstår om nogen, hvordan Blomsterberg har det.

- Jeg kan godt forstå Mette. Nu kender jeg hende jo også. Hun er en mor med stort M. Hun kan rigtig godt lide at være mor for sin familie, og det kan altså godt knibe, hvis man har travlt. Det er jo mere eller mindre tre måneder, hvor man ikke er ret meget hjemme, siger Jan Friis-Mikkelsen og uddyber:

- Hun VIL altid gøre tingene 100 procent. Det er, hvad enten det er jobbet som Bagedyst-dommer eller rollen som familiemor. Og det er altså bare svært at være familiemor 100 procent, når man ikke er tilstede. Jeg kan godt forstå, hun har brug for at udfylde den rolle, som for hende betyder så meget.

Der har været god kemi og godt humør mellem Jan og Mette i fem års Bagedyst. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Respekt for hendes beslutning

- Bagedysten er hårdt. Man er væk hjemmefra mange timer. Og når man så ovenikøbet som Mette har en forretning ved siden af, så forstår jeg godt, at kalenderen er fyldt op, lyder det fra en forstående Timm Vladimir.

- Og det er jo klart, at hun ikke kan droppe sin café eller sine produkter, så det giver sig selv, at det måtte være Bagedysten, der blev droppet. Jeg ved, det har været svært for hende at tage den beslutning. Jeg har stor respekt for, at hun både tør og gør. Det er svært når man er den profil, hun er, uddyber værten.

Leder efter afløser

Både Jan Friis-Mikkelsen og Timm Vladimir har tilkendegivet over for DR, at de er klar til en sæson mere.

De indledende forberedelser er da også så småt i gang til sjette sæson af 'Den store bagedyst'.

Optagelserne finder sted til foråret, og programmerne vises på tv til efteråret. Hvem Blomsterbergs afløser bliver, skal DR først til at finde ud af nu.

- Det er også nyt for os, at vi mangler en dommer. Men nu går vi i gang med at kigge på vores muligheder. Vi skal have set på, hvem der kan afløse i programmet, og det kommer de kommende måneder til at gå med. Det bliver selvfølgelig anderledes, men det giver også en helt masse nye muligheder, som vi skal forstå at gøre til godt fjernsyn i næste sæson af Bagedysten, siger programansvarlig for en række livsstilsprogrammer under DR Danmark, herunder 'Den store bagedyst ', Søren Juul Baunsgaard.

Facebook
Twitter