Crossfitteren Jesper blæste dommerne bagover: Der gik det op for mig, at jeg faktisk er god til at bage!

Dommerne var ikke et sekund i tvivl. 28-årige Jesper Søvndal var helt sublim i bagedystteltet.

Smuk roulade med Pernod, hindbær og hvid chokolade. Knivskarpe skakternede småkager. Et mesterværk af en cocktailtærte med marengs, citron og basilikum.

Der var ikke meget at rafle om i andet afsnit af ’Den store bagedyst’. Grafikeren Jesper Søvndal blæste simpelthen dommerne bagover med sit bagværk. Det sikrede ham titlen som Mesterbager.

- Shit mand, hvor var det fedt at få det forklæde. Der gik det virkelig op for mig, at jeg rent faktisk var god til at bage, og at alle mine prøvebagninger og smagsforsøg bar frugt, siger Jesper.

Krøllede ideer og kage på hjernen

For Jesper har øvet sig meget. Enormt meget. Både favoritbagning og mesterværk bagte han tre gange før programmet, og generelt har bagedysten slugt al Jespers tid.

- Stå op. Bag. Arbejde. Hjem. Bag. Træning. Bag. Søvn. Det var cirka sådan mit liv så ud i de dage, bagedysten stod på. Jeg er leget meget med forme, ingredienser og særligt med cocktailtærten var det svært at finde den helt rigtige balance mellem citron og basilikum, siger Jesper.

Derfor var det en forløsning, da han fik stor ros for sine smage, sit flotte håndværk og gode ideer. Og sin knivskarpe præcision, som igen sikrede ham en førsteplads i den hemmelige udfordring – for anden uge i træk.

- Jeg tror, jeg har en fordel i den hemmelige udfordring, fordi jeg har nørdet gamle kogebøger og bagt mange af de klassiske kager. Så de sidder på rygraden, Jesper, der desuden er vokset op med en mor, mormor og farmor, der alle har bagt meget.

Crossfit og kage hører sammen

De mange prøvebagninger betød utrolig meget kage. Men her fandt Jesper på et trick.

- Jeg bagte en del af mine kager i miniatureformat som minikager eller minitærter. Det var nemmere at eksperimentere med små størrelser, og så slap jeg for at smide så meget ud. For man føler sig virkelig beskidt, når man smider et kilo kage direkte i skraldespanden, siger han.

Tit var det Jespers tidligere roomie, Mette, der skulle smage til, og ellers tog han kagerne med i sit andet hjem; Crossfit-centret ’Mejeriet’ i Kolding.

- Crossfit var mit åndehul fra bagningen. Her kunne jeg konkurrere med mig selv i andet end bagværk. Men faktisk hænger crossfit og kage ret godt sammen, fordi det giver ekstra energi, siger Jesper.

Vennerne fra Crossfit fedtede gerne tights og vægtstænger ind i Jespers kage, og hans debut på tv blev også vist på storskærm i centret.

- Jeg havde selv huset fyldt gæster, men jeg sendte selvfølgelig lige en stafet af sted, så de kunne få kage til premieren, siger Jesper.

’Hey, det er da dig fra bagedysten’

Opbakningen og den første tid som offentlig bagedystdeltager har været rar, for at sige det på jysk. Jesper er blevet stoppet på gaden og rost for sit bagværk og grafiske finesse. I weekenden fik han taget en fanselfie under en Mew koncert i København.

- Efter koncerten er der en pige, der hiver fat i mig og udbryder: Det er da dig fra ’den store bagedyst!’ Det var ret sjovt, for vi havde alle fået et par fadøl, og mine kammerater var ved at tisse i bukserne af grin, siger Jesper.

Uanset promille har Jesper nu ikke svært ved at holde på den hemmelighed, allerflest spørger ham om.

- Hvor lang tid jeg er med i Bagedysten? Jaaa, det må man jo se programmet for at finde ud af, siger Jesper.

Du kan se eller gense ’ Den store bagedyst’ her på DR TV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk