Dåsemad er lækker mad

Forfatterne til ny kogebog anbefaler frikadeller lavet af dåsetun og en tomatsovs med rosiner til aften.

(© Colorbox)

Louise Beck Brønnum og hendes mor Helle Brønnum Carlsen har skrevet en ny kogebog ”Dåseskjul” og anbefaler her en af opskrifterne fra bogen:

Tunfrikadeller med frisk tomatsovs til to personer

Frikadeller

  • 1 skive daggammelt brød

  • 1 dl mælk

  • 1 dåse tun i olie

  • 4 kviste bredbladet persille

  • 1 spiseske friskrevet parmesanost

  • 1 spiseske friskrevet citronskal

  • 2 kviste oregano

  • 1 æg

Udblød brødet uden skorpe i mælken. Pil bladene af persille og oregano og hak fint. Rør tun, brød, krydderurter, citronskal, ost og æg sammen og smag til med salt og peber.

Steg små boller formet som frikadeller i ovnen ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Tomatsovs

  • 250 gram friske små tomater

  • 1 spiseske olivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spiseske rosiner

  • Eventuelt lidt chiliflager

  • Salt og peber

  • 1 spiseske pinjekerner

  • 2 kviste bredbladet persille

  • 1 nip sukker

Skyl tomaterne og steg dem i olivenolie på pande. Inden væden trænger for meget ud, pilles og hakkes hvidløg og steger med.

Tilsæt rosiner og pinjekerner, og når det bliver mere fugtigt, så også persille, salt, peber, chili og sukker. Vend tunfrikadellerne i tomaten eller server hver for sig.

FacebookTwitter