Dåserne skal ud af skammekrogen

Dåsemad regnes i Danmark for mindre fint end anden mad. Men den opfattelse deler de ikke ved Middelhavet, hvor dåserne ofte indeholder delikatesser.

(© FADLs Forlag)

”Dåseskjul” er en ny kogebog, som vil have os til at tage dåserne ud af skammekrogen.

- Mange danskere tænker, at der ikke kan være kvalitet i en dåse, men det handler om, hvad man putter i dem, siger den ene af forfatterne, Louise Beck Brønnum.

Hun er bachelor i fødevarevidenskab inden for kvalitet og teknologi og skal i gang med en kandidat inden for gastronomi og sundhed.

Dåserne gemmer på skatte

24-årige Louise Beck Brønnum og hendes mor, madanmelder og lektor i hjemkundskab Helle Brønnum Carlsen, har spist sig gennem et utal af dåser i både Danmark og landene omkring Middelhavet.

- Vi er for eksempel vilde med Confit de Canard på dåse - altså andelår der er saltede og syltede i eget fedt, siger Louise.

- Fede og halvfede fisk som ansjoser, tun og makrel har også godt af at modnes i en dåse.

Bogen er både henvendt til de studerende på et smalt budget, som vil have god mad på en nem måde, og deres forældre, som har råd til at betale 200 kroner for en dåse tun.

Tank op af dåser

Nogle af opskrifterne består af ingredienser, som man ikke lige finder på hylden hos købmanden på hjørnet. Louises råd er derfor, at man tanker op i specialbutikkerne, når der er lejlighed til det.

- Dåserne kan jo holde i lang tid, så man kan lige så godt købe en hel masse på en gang.

- I øvrigt får almindelige butikker flere og flere specialvarer, fordi efterspørgslen stiger, siger Louise Beck Brønnum.

Facebook
Twitter