Exit trods førstehjælp fra dommerne: Normalt er bagedyst-Anton rolig af natur, men….

21-årige Anton Dahl Grue havde nogle gange svært ved at styre temperamentet i ’Den store bagedyst’. Trods perfekt soufflé og den bedste gærdej måtte han vinke farvel til bagedystteltet.

Hver uge kan du se Anton Dahl Grue smile over hele femøren i 'Den store bagedyst'. Gerne i kombination med en kæk kommentar eller en kreativ, krøllet ide.

Men den 21-årige bagedyst-deltager har et iltert temperament, som titter frem, når presset stiger.

- Jeg har altid været en todelt person. For det meste er jeg rolig og venlig. Men jeg må nok erkende, at jeg har et temperament. Det kommer op til overfladen, når jeg er meget stresset, siger Anton.

Stil dit spørgsmål til Anton

Onsdag klokken 21 sidder Anton klar ved tasterne på dr.dk. Du kan stille dit spørgsmål til ham her.

Der var også nervøs stemning i aftenens afsnit af Bagedysten, der handlede om nådesløse kager. Det blev sidste stop for Anton, der måtte forlade teltet uden en plads i semifinalen.

- Det var selvfølgelig mega,- megaærgerligt at ryge ud efter syv programmer. Men jeg gjorde mit bedste i situationen, siger Anton.

Teltets bedste soufflé

Det begyndte ellers så godt. Anton fik high fives fra dommerparret Markus og Katrine, der var imponerede over hans solbærsoufflé. Han kom som den eneste af deltagerne i mål med den svære dessert.

- Den er perfekt bagt. Den kan du servere for mig til hver en tid, sagde Markus i bedømmelsen.

Det gav ekstra points på kontoen. Men de forsvandt i den hemmelige udfordring, da opgaven lød på at bage og flette et brød uden opskrift.

- Der så jeg tegningen og mistede alt håb. Det er så typisk mig og "den hemmelige ydmygelse". Endnu en gang skulle jeg lave noget, man kunne grine af bagefter, siger Anton.

Derfor var det en noget improviseret version af et flettet brød, som Anton bagte. Men han lavede ifølge dommerne den bedste gærdej i teltet.

Antons stjerneformede brød i den hemmelige udfordring. (Foto: Dr)

Mesterværk fik førstehjælp af dommerne

Med næsten et kilo chokolade og seks blade husblas var Antons 'naked cake' klar til at komme på køl efter fire timers bagning. Han havde øvet den flere gange hjemme, men i køleskabet begyndte det hele at glide fra hinanden.

- Jeg registrerede ikke, hvor skidt det egentlig var. Først bagefter gik det op for mig, at en semifinaleplads nok ville være svær at redde, siger Anton.

Både bandeord og ananascreme fløj om ørerne på Anton, da han røg helt op i det røde felt i wienerbrøds-udfordringen i afsnit fire.

Dommerne gav Antons mesterværk førstehjælp med en metalring, der holdt kagen sammen. Med den konsekvens, at kagen skulle bedømmes som mislykket.

Nu - flere måneder efter - er det nemt at være bagklog. Men Anton har lært en del af at være med i ' Den store bagedyst', fortæller han.

- Jeg kan håndtere next level stress. Det er helt vildt at stå i de sidste minutter i fjerde times bagning og skulle levere. Det er en helt ny form for pres, som jeg har lært at håndtere mere roligt, siger Anton.

Tilbage i semifinalen er Rosa, Kirsten, Jesper og Andrea. Du kan se eller gense 'Den store bagedyst' her på DR TV.