Få Bagedyst-Lunas forklaring: Derfor tog jeg fejl af salt og sukker

Det er en rigtig dårlig idé at søde kager med salt. Det kan 20-årige Luna skrive under på efter aftenens Bagedyst. Hør hvordan det kunne gå så galt her.

Mette Blomsterberg havde svært ved at finde den rette grimasse, da hun skulle smage på den niende omgang passionstårne i sæsonpremieren på 'Den store bagedyst'.

Den erfarne dommer var faktisk sikker på, at der var nogen, der lavede sjov med hende og kollegaen Jan Friis-Mikkelsen.

Men desværre for 20-årige Luna Richardt var det ikke bare en gimmick. Det var resultatet af en fatal fejl fra hendes side. Hun tog ganske enkelt fejl af salt og sukker, og derfor kom hun salt i sine passions-kager i stedet for sukker.

Tænkte bare SHIT!

Og for at gøre det hele endnu mere kompliceret, så opdagede den unge Bagedyst-deltager fra Silkeborg først sin fejl med en halv time igen.

- Jeg løb hen til køleskabet med mine tårne og nåede lige at tænke, "Fedt, jeg er faktisk ret godt med". Men så fik jeg noget mousse på fingeren, som jeg slikkede af, og så tænkte jeg bare "SHIT!". Jeg overvejede lige et øjeblik at lade det være, men jeg vidste jo også godt, at det kunne jeg ikke, fortæller Luna Richardt.

Opbevares i samme bøtter

Hun havde godt nok undret sig over, at det havde opført sig lidt underligt, da hun piskede æggeblommer og hvad hun troede var sukker sammen. Men da der skete noget med massen, tænkte hun ikke nærmere over det.

Hun er dog ikke i tvivl om, hvorfor fejlen skete.

- Det går simpelthen galt for mig, fordi salt og sukker bliver opbevaret i to helt ens store bøtter. Og så fordi jeg var lidt stresset og oppe at køre, fortæller Luna undskyldende og uddyber:

- Vi er jo så heldige, at der er nogen, der rydder op efter os efter hver bagning. Og da der var blevet ryddet op efter den første favoritbagning, var saltet blevet stillet i øverste skuffe og sukker og mel i nederste skuffe. I min iver tager jeg det første og det bedste fra øverste skuffe, og fordi der ikke skal bruges hverken salt eller mel i opskriften, kiggede jeg ganske enkelt ikke i skuffen under.

Løb rundt som en hovedløs fisk

På trods af et helt urimeligt tidspres får den unge kvinde dog afleveret noget, der ligner passionstårne. Smagen kan hun dog ikke redde, selvom hun har skrabet den salte mousse ud og erstattet den med en ny sukkersødet og husblas-pumpet version. Derfor ender hun på sidstepladsen i sæsonens første hemmelige udfordring.

Alligevel gav episoden en lille smule selvtillid, når det nu skulle være.

- Det var faktisk alligevel en lidt fed oplevelse - efterfølgende. Folk var vilde over, at jeg kunne nå det, og de synes, det var lidt sejt. Det var jeg glad for, for jeg troede seriøst ikke, jeg ville nå det.

- Jeg nåede da også lige at gå i panik og kiggede rundt på de andre deltagere for at få hjælp fra dem, men det vidste jeg jo også godt, at man ikke må. Men jeg nåede ikke at tænke, jeg løb bare rundt som en hovedløs fisk, fortæller Luna.

Timms peptalk betød alt

Hun ved godt, at hun især kan takke én for, at hun nåede at skifte sin salte mousse ud med én med sukker.

- Jeg havde ikke kunnet klare det, hvis ikke Timm (Vladimir, Bagedyst-vært, red) havde været der. Jeg var klar til at løbe ud af teltet og bare give op, da han kom hen til mig og fik mig overbevist om, at jeg skulle prøve at nå det. Hans peptalk betød alt.

Der var blod overalt

Det var i det hele taget noget af en start på 'Den store bagedyst' for programmets hidtil yngste deltager. Da hun skulle skære passionsfrugt over til den hemmelige udfordring, gik det galt for første gang.

- Jeg skar jo nærmest det halve af min finger af, så måske startede panikken allerede der, griner Luna.

- Man kan også se på nogle af billederne, at jeg har noget forbinding på min ene finger. Jeg lignede jo én, der havde været i krig med blod overalt. Jeg skulle jo bare have dyppet den finger i det, jeg troede, var sukker, for så havde jeg i hvert fald hurtigt fundet ud af, at der var kommet salt i såret, siger Luna med et stort grin.

Hvis du har fået lyst til at prøve at bage den hemmelige udfordring, kan du finde opskriften på passionstårne på dr.dk/mad. Men vær opmærksom på, at man ikke kan udskifte sukker med salt.

Facebook
Twitter