Fælles-spisning i større byer skal modvirke ensomhed

Midlet mod ensomhed kan være at invitere fremmede på middag. Folkebevægelsen mod Ensomhed går forrest og inviterer til middag på mandag.

Kom - skal vi spise sammen? (© Gettyimages)

Folkebevægelsen mod Ensomhed arbejder mod at halvere antallet af ensomme i Danmark frem mod 2020. Flere end 60 organisationer, foreninger, skoler, kommuner og virksomheder står sammen om arbejdet, og et af midlerne mod målet er – mad.

I næste uge kan vi alle sammen gøre en indsats for at lære andre at kende over et måltid mad.

- Formålet med Folkebevægelsen mod Ensomhed er også at bringe mennesker sammen – på tværs af interesser, køn, alder, uddannelser mv. – for i fællesskab at sætte en bevægelse i gang, forklarer Ania Stoltz-Andersen, der er projektleder for Danmark spiser sammen.

På mandag, den 25. april, har flere hundrede danskere for første gang muligheden for at sætte sig til bords sammen i den gode sags tjeneste – blandt andet ved fem store fælles spisearrangementer rundt omkring i landet.

Det er hyggeligt

Og netop fælles-spisning egner sig godt mod ensomhed, forklarer Ania Stoltz-Andersen.

- Det er vores første store fælles indsats, og vi har valgt måltidet, fordi vi alle sammen skal spise, og de fleste mennesker forbinder det at spise med noget hyggeligt. Et måltid mad er rammen om uforpligtende samvær.

Til Danmarks spiser sammen-arrangementerne får deltagerne udleveret en stafet, som man kan aflevere til underboen eller kollegaen osv. for at bringe budskabet om, at en invitation til fællesspisning kan være et middel mod ensomhed.

Facebook
Twitter