Fem gode råd når du køber chokolade

Et højt kakaoindhold siger noget om chokoladens sundhed, men ikke om kvaliteten.

Som du kan se i Madmagasinet i aften, så er chokolade ikke bare chokolade. (© COLOURBOX)

Der findes et utal af chokolader, og det kan af og til være svært at finde hoved og hale i, hvilke der er bedst for sundheden, smagen og samvittigheden.

Derfor har Madmagasinet allieret sig med en række chokolade-eksperter og lavet de fem nedenstående råd.

Du kan se meget mere om chokolade i Madmagasinet i aften klokken 21:55 på DR1 og derefter på dr.dk/tv.

1. Sund chokolade har højt kakaoindhold

Hvis du skal have de sunde stoffer fra kakaoen, så køb en chokolade med et kakaoindhold på minimum 70 procent. Det er i kakaoen, de sunde stoffer findes, så jo mere af den, jo bedre. Fra kakaoen får du blandt andet A og B vitamin, de sunde antioxidanter og mineraler som zink og selen.

2. Ét stykke chokolade er nok

Når du køber chokolade, så spis ikke hele pladen. Ét stykke mørk chokolade er nok for at få de gavnlige stoffer. Der er stadig mange kalorier i mørk chokolade, så derfor er det ikke sundt at spise meget af den.

3. Undgå børnearbejde

Hvis du vil sikre dig, at der ikke har været børnearbejde involveret i chokoladeproduktionen, så køb chokolade fra Syd- eller Mellemamerika. Det er især i produktionen af kakao i Vestafrika, at der findes meget børnearbejde. Du kan også gå efter fairtrade eller økologi-mærket, der har mere kontrol mod den værste form for udnyttelse af børn.

4. Chokolade skal ikke være billig

Køb en dyrere chokolade. Hvis du gerne vil være mere sikke på ordentlige arbejdsforhold i kakaoproduktionen, samt en bedre kvalitets kakao, så skal du gerne give mere end 25 kroner for en plade chokolade.

5. Kvalitet er ikke afhængig af kakaoindhold

Kakaoens sort og hvor kakaobønnen kommer fra spiller en stor rolle – ikke kakaoindholdet. Hvis du gerne vil blive klogere på hvilken chokolade, du har med at gøre, så kig bag på indpakningen eller spørg i chokoladebutikken og find din favorit.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk