Følg Mortens blog

Følg Mortens oplevelser med Slank med Bitz og Frisk

(© Bitz og Frisk)

Portræt af Morten Boje

Morten Boje er 44 år gammel. Han arbejder som grafiker og bor i Greve med sin kone og to børn. Han vejer 141 kg og er 187 cm. Morten har vejet for meget i en del år. Men siden han fik børn er vægten steget voldsomt. For meget mad og for lidt motion har betydet en vægtstigning på fem kilo om året de sidste 15 år.

Læs Mortens blog:

D. 18/02/14

Fødselsdag hos Morten

Endnu en uge er gået, og jeg er selvfølgelig stadig fit for fight og klar til de "sidste" 2 uger. Jeg har jo rundet 45 år idag, så den stod på familie fødselsdag i går... Der var sunde boller, hvide boller og kage til kaffen, hvilket jeg IKKE tog del i... Jeg spiste frokost imens. Kaffen fik jeg dog. 

Vi havde så lavet en god portion frikadeller, kålsalat med hytteost/bønner + rødbedesalat, og lidt pestopasta (til dem der ikke var så vilde med det andet). Det faldt i rigtig god jord hos alle - så opskrifterne er bare super (jeg kan ikke sige det for tit)!  Til trods for fødselsdagen idag, var jeg til træning kl. 06.20 og igen her til aften til en gang spinning. Og laks til aften - igen en god ret.

D. 14/02/14

Fuldkornsfiskefillet

Hej. I aften stod den på fuldkornsfiskefilet med rødbedesalat, det var bare super godt.

D. 13/02/14

Hejsa. Det går bare der ud af med træning og kost. I tirsdags var Christian med ovre for at træne, for at se om jeg gjorde det godt nok :-) Det var rigtig godt lige at få nogle fif om min træning. Nu er der jo kun lidt over 2 1/2 uge tilbage, så den skal have en skalle så der kan ryge nogle flere kg :-)

D. 06/02/14

Hej. Her går det super godt; det kører bare der ud af. Jeg er spændt på at se om det går lige så hurtig med kiloerne som i løbet af de første 3 uger, men det bliver nok lidt svære. Maden er jo den samme, og så vil jeg prøve at træne noget mere så kiloene kan ryge af næsten lige så hurtig. Det er helt dejligt at starte forfra på maden, for der er så mange rette jeg glæder mig til!

D. 02/02/14

Hejsa igen!

Så er vi halvvejs igennem og det er gået rigtigt godt indtil videre. Jeg har holdt mig til kuren 100% og trænet 1-2 gange om dagen, men det har også givet et rigtig godt resultat her efter 4 uger. Jeg er bare så klar til de næste 4 uger og forsætter i samme tempo med træning og madplanen.

Efter at have holdt et par dages træningsfri, er mit skinneben blevet mærkbart bedre, og smerterne er næsten væk. Så her i weekenden har jeg været ude at løbe 3,2 km, uden at gå, for første gang i flere år, og det gik rigtig godt. Bagefter nappede jeg lidt på løbebånd og cross trainer i træningscentret. Ydermere har jeg været til en Spinnings time og en 6 km gåtur med Bella.

Lørdag havde vi gæster, hvor jeg lavede favoritretten Wok med mørbrad, kål og nødder; det faldt i RIGTIG GOD JORD hos vennerne! De fik is og kage med chokoladesovs til dessert og det rørte mig ikke det mindste, at de sad og spiste det :-) Var dog blevet spurgt af "fruen", om der ikke var noget dessert på madplanen vi kunne lave, så jeg også kunne deltage. Da vi ikke kunne hitte på noget, skar jeg igennem og sagde blot: "Server noget brownie og is, de skal ski ikke snydes for lidt lækkert". Som sagt så gjort, og jeg havde heller ikke trangen til dessert. Men nogle blev glade :-)

Alt i alt er det en fantastisk plan, med rigtig mange gode retter. De er nemme at lave, ungerne kan li' dem og de bringer også glæde hos gæster. Nu starter vi så forfra på retterne; der er måske lige et par af retterne, som bliver skiftet ud med andre - men det er jo heldigvis tilladt :-)

D. 30/01/14

Her går det stadigvæk super godt med kuren. Vi har lige lavet optagelser til næste udsendelse, og det gik super godt. Der er noget at glæde sig til. Det kører derud af med madplanen, og den er stadivæk nem at følge. Nu er der snart gået 4 uger og så starter den forfra igen. Så vil jeg selv sætte den sammen med de ting jeg bedst kan lide, men det er nu det meste :-)

Det går bedere og bedere med mit skinneben, så jeg regner med at den kan få fuld gas igen en gang i næste uge.

D. 27/01/14

Så er der gået en uge mere og det kører bare der ud af. I denne weekend har jeg fået trænet en gang om dagen i fitness world. To Bikefit timer og lidt styrketræning. Jeg har ikke fået gået så meget da jeg stadigvæk har lidt ondt i mit ben, men det går den rigtige vej. Maden er stadigvæk god; det er godt man kan lide kål på denne kur! Jeg glæder mig til på onsdag når der skal optages til næste udsendelse og se, hvor meget der er sket med vægten.

D. 23/01/14

En lille update på Boje fronten :-)

Her går det rigtigt godt. Nu er vi gået igang med den 3. uge. Jeg følger stort set kostplanen; der har dog været et par gange, hvor jeg har lavet noget andet fra kostplanen, eller spist det samme to dage i træk. Men i det store hele følges kostplanen. Familien spiser det samme, dog med lidt pasta/ris til ungerne, da de ikke er helt ok med alt det KÅL.

Omkring kostplanen, så er det en rigtig god plan, som er relativ nem at gå til, hvis man blot har sine råvarer. Vi sørger for at købe ind til hele ugen i weekenden, så alt er på plads. Selve tilberedningen er max 1/2 time, så der er vundet noget tid i forhold til tidligere :-)

3 uger inde i kuren er jeg ikke specielt sulten. Jo, jeg er sulten, når jeg sætter mig til bords og glæder mig MEGET til min frokost. TÆNK, at man kan glæde sig så meget til at skulle spise MERE KÅL :-) Men fra at have været vant til at spise store og flere portioner, til nu kun at spise én og ikke nogen specielt voldsom stor portion, er jeg alligevel overrasket over, hvor lidt jeg kan overleve på...

Jeg har trænet en hel del, hvilket har resulteret i, at jeg har fået seneskedehindebetændelse i mit højre skinneben. Det skal jeg hilse og sige, DET GØR SKI.. ONDT!!! Så jeg har været nødt til at holde et par dage fri fra træning og længere gåture med vores hund Bella. Er nu langsomt begyndt med træning igen i centret, blot nu kun med cykel-/cross trainer og styrketræning (- ben).

Men jeg har ikke kunnet komme så langt uden alt den opbakning, jeg har fået fra alle kanter. Mine kollegaere støtter op omkring mig; spørger dagligt ind til, hvordan det går, om jeg kan mærke jeg har tabt mig osv. Min familie er der for mig, DE SPISER JO MIN MAD!!! :-) Ja, hele min store familie og venner skriver på Facebook, at det er sejt gået, at jeg har stillet op til denne nye livsstil.. som det jo helst skal være fremadrettet.

Så jeg er godt tilfreds med de første 3 uger. Nu skal mit ben bare blive bedre, så jeg igen kan få gang i mere træning, og især få løbet, da jeg jo har den forhåbning at kunne løbe 1/2 marathon til maj.

D. 19/01/14

Mørbrad m. sprøde rødder

Hej. Så er weekenden ved at være slut, og det har været en weekend i trænings tegn.

Lørdag morgen kl 8:30 til bodybike i en time, hjem og gå med Bella i 43 min - 4,3 km - og så kl. 11 tog jeg lige en time Fatburner Bootcamp. Det var godt nok hårdt, men jeg overlevede. Jeg havde ikke fået noget at spise endnu, så jeg sprang morgen maden over og lavede frokost, makrel, kål, rugbrød og skyr. Det smagte rigtig godt. Om aften fik vi mørbrad med sprøde rødder og spinat da vi havde gæster. Det var en succes alle var ville med.

Søndag op kl. 7 og køre victor til fodbold kl 7:40, og så kørte jeg videre til brøndby skoven med Bella og løb/gik 3,2 km på 28 min. Kunne godt gøre det hurtiger men jeg havde en med der ikke kunne løbe så meget. Kom hjem og spiste morgenmad; det var den gode skyr med knas.

Bagefter en lille tur i fitness world i en time, og sidst men ikke mindst 1 time i Bilka. Jeg er lidt bange for jeg er ved at få en overbelastningsskader på min højre vrist/skinneben. Det har gjort ondt hele weekenden når jeg går. Den er ok når jeg cykler, og nu har den fået godt med is idag, og så bliver det nok mest cykling de næste par dage.

D. 17/01/14

Mortens morgenmad fredag

Så er morgens program overstået. Jeg har været i fitness world i 70 min kl 6:20, hjem og lave morgenmad til Victor og mig, og så nogle madpakker til os. Ud at gå med bella - det blev til 4,1 km på 39 min - så hjem og i bad, tøj på, og ud af døren.

Jeg har det super godt og synes jeg er begyndt at kunne mærke, at jeg har tabt mig.

D. 15/01/14

Morten får trænet ben

Det var godt nok noget andet at se sig på tv end at se sig i et spejl. Men det var fint nok.

Så i morges fik den en ekstra gang hård træning. Først 65 min i Fitness World så hjem og spise skyr. Til sidst var det så ud at gå 4,6 km på 41 min.

D. 12/01/14

Mortens aftensmad søndag

I mandags var jeg lidt spændt og havde lidt sommerfugle i maven over, hvad det var jeg havde meldt mig til. Ud over det var en slankekur vidste jeg ikke meget om det hele der skulle forgå de næste 8 uger. Men der var ingen grund til bekymring. Alle var rigtig søde og vi kom til lægen og hjem til Christian Bitz, og fik noget mere at vide om det hele. Vi fik lavet noget mad og fik talt sammen alle 3 deltagere og Christian om mad og motion og fik også lavet noget mad.

Tirsdag starter jeg så op på min nye livsstil med Madmagasinet, det er den første dag i mit nye liv :-) Det er en rigtig skidt dag. Jeg har en frygtelig hovedpine hele dagen, men min nye kost bliver lavet, dog får jeg ikke rørt mig. Maden er ikke svær at lave, den er faktisk rigtigt nem at lave, ud over man her i starten bliver nødt til at veje mange ting, da jeg ikke lige ved hvad en gulerod eller rødbede vejer. Jeg finder ud af hvor lidt 150g grønsager er. De fylder ikke meget.

Onsdag bilver noget bedre. Der er kun lidt hovedpine om morgen. Jeg holder min kur uden problemer og får gået nogle gode ture den dag. Torsdag er der ingen problemer og jeg kommer for alvor i gang med min træning i Fitness World. Jeg har trænet hver dag siden, og holdt kostplanen som er helt vild god, da der er mange ting man normalt ikke spiser. Men da Christian har lavet nogle rigtig gode opskrifter, der er nemme at lave, får jeg smagt en masse ting som jeg ikke har spist i måske 20-30 år, fordi jeg troede jeg ikke kunne lide det.

De næste 8 uger skal den have en ordentlig skalle med lidt, men god, mad... samt en masse motion. Nu det mandag igen og det kører bare der ud af, ingen problemer, det er super godt, og jeg er topmotiveret til de næste 7 uger og resten af mit liv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk