Gunnar ude af Bagedysten: Jeg forstår det ikke

Gunnar havde ikke regnet med, at han skulle forlade Bagedysten så tidligt. Og han er da heller ikke helt enig i dommernes beslutning.

35-årige Gunnar Weis Reinhardt måtte overraskende forlade 'Den store bagedyst' efter program fire.

Togføreren lavede et grovbrød, som dommerne ikke var imponerede over, og i mesterværket misforstod han ifølge dem opgavebeskrivelsen.

- Jeg var virkelig overrasket, og det kunne jeg mærke på andre, at de også var, siger Gunnar.

Misforstået mandehørm

Han vandt nemlig ugens hemmelige udfordring, da hans breadsticks fik den bedste bedømmelse, men det var ikke nok til at sikre ham i konkurrencen.

Det var især Gunnars "misforståede mesterværk", der trak ned. Opgavebeskrivelsen lød på en kage, der skulle "ose af din fortolkning af begrebet mandehørm".

Gunnars bud på en polterabendkage havde champagnesmag og blev pyntet med lyserød fondant med små fødder stikkende ud fra et tæppe på toppen. En kage, som ifølge Mette Blomsterberg mindede mere om en dåbskage.

Gunnars polterabendkage gav dommerne associationer om en dåbskage.

Stille og rolige polterabender

Selv forstår Gunnar dog ikke helt dommernes kritik.

- Jeg kan godt se, hvad de hentyder til. Min kage var mild i smagen, men jeg har altså også været til polterabender, som var stille og rolige. Det behøver ikke bare være sprut og øl, men det kan faktisk godt være champagne og jordbær.

- Min egen polterabend foregik nede ved havnen, hvor vi var på picnic og fik champagne og tapas, men sådan er vi jo så forskellige. Og jeg kan da godt se forskellen, når man ser på, hvad Iben lavede, siger han.

Sådan så Ibens polterabendkage ud.

Dommer Mette Blomsterberg var i programmet klar i mælet omkring sin kritik af Gunnars fortolkning af polterabend-temaet. Det er hun stadig, men hun forstår godt Gunnars reaktion.

- Gunnar må gerne være uenig i vores vurdering af, om kagen udstrålede og smagte af 'mandehørm'. Men i sidste ende er det jo vores vurdering og mening som dommere, der tæller. På den måde er Bagedysten jo ubarmhjertig, og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at Gunnar er ked af at blive sendt hjem på den her måde, siger Mette Blomsterberg.

Temaet skulle have været barnedåb

Det har taget Gunnar lang tid at komme sig over sit overraskende exit fra programmet, og først for nyligt er det for alvor gået op for ham.

- Det var brandærgerligt. Jeg ville rigtig gerne have været med noget længere. Men det er selvfølgelig en del af spillet. Jeg ville bare have nemmere ved at forstå det, hvis jeg havde lavet en kæmpe fejl, og min kage var styrtet sammen.

- Men helt ærligt, de kunne da bare have lavet det program til et barnedåbstema, så havde alle været glade. Jeg havde i hvert fald, griner Gunnar med sit vanlige glimt i øjet.