Her er alternativet til slankekuren

Kostekspert på Lev Nu, Marie Steenberger, giver gode råd til dig, der er træt af resultatløse slankekure.

sund
At tabe sig på en god og sund måde handler ikke om at gå på talrige kure, men om hver dag at tænke over det, du putter i din mund - plus at dyrke motion! (© COLOURBOX)

Måske er du allerede i gang med diæten, eller måske har du allerede droppet den - som du måske har gjort mange gange før.

Kostekspert Marie Steenberger, der er forfatter til bl.a. bogen Spis efter din kvindetype og også besvarer spørgsmål omkring vores kost på Lev Nu, er af den opfattelse, at slankekure kun er med til at gøre folk tykkere. Blandt andet fordi man ændrer adfærd og spiser voldsomt meget mere ind imellem kurene - og at slankekure nedsætter folks forbrænding, så når man igen begynder at spise normalt, så tager man lettere på.

Ønsker du at smide nogle kilo permanent, så råder Marie Steenbeger dig i stedet til følgende, hvis du ønsker et sundt vægttab:

- Et sundt vægttab er et vægttab, der først og fremmest begrænser dit indtag af mad, men ikke til et minimum, som det ses i langt de fleste slankekure, hvor kalorieindtaget ligger mellem 1000 – 1200 kalorier om dagen.

- Det betyder, at du ikke taber dig så hurtigt, som du måske gerne vil, men tilrettelægger din kost, så du taber dig ca. 0,5 – 1 kg om ugen.

- Et sundt vægttab tager udgangspunkt i den mad, du godt kan lide, så det bliver sjovt at være på kur og ikke en sur tjans, som du hurtigt vil væk fra igen.

- Et sundt vægttab kan passe ind i din hverdag, så du stadig kan passe dit arbejde, spise mad med dine unger og se dine venner.

- Et sundt vægttab handler ikke kun om, hvad du spiser, men i lige så høj grad hvordan du spiser. Spiser du for meget, når du skal hygge, eller når du er stresset på arbejdet?

- Hvis du oplever, at du ofte spiser, selvom du ikke er sulten, så er det mindst lige så vigtigt at bryde det mønster, som det er at spise sundt.

- Et sundt vægttab inkluderer mindst 600 gram grøntsager - plus motion der giver sved på panden og som du dyrker 2-4 gang om ugen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter