Hvis du vil være frontløber inden for den nyeste madtrend, så skal du til at opdrætte, slagte og spise dine egne kaniner.
Sådan lyder det i en ny bog med titlen Urban Farming Kaniner, som agronom Tine Kortenbach står bag.
Hun har avlet og spist kaniner i flere år. Her deler hun sin mormors opskrift på Lapin Chasseur - jægerkanin.
Det skal du bruge
Til 4 - 5 personer
- •
En hel kanin
- •
3 dl rødvin eller hvidvin (tør)
- •
1 mellemstort løg
- •
Lidt smør
- •
150 g røget spæk eller bacon
- •
2 fed hvidløg
- •
Lidt olie
- •
Hvedemel
- •
Krydderbuket: persillestilke, 1 laurbærblad og et par timianstilke
- •
1 tsk tomatpuré
- •
250 g champignon
- •
salt og friskkværnet sort peber
- •
Tilbehør: hvide kartofler, haricots verts og persilledrys
Sådan gør du
- •
Parter kaninen i passende stykker: to bagben, to forben og to til fire rygstykker
- •
Stykkerne skal marineres i en skål med vin. Vend dem et par gange undervejs
- •
Skær løget i tern og steg i smør ved rimelig svag varme, til de er gennemsigtige
- •
Tilsæt spæk eller bacon, skåret i stykker på cirka 1 centimeter halvvejs i stegningen. Lad simre i et halvt minuts tid
- •
Tag det hele op af gryden
- •
Skru op for varmen og kom lidt olie i gryden. Vend de aftørrede kaninstykker i krydret mel, og brun dem på alle sider
- •
Kom marinaden, løg- og spækblandingen, krydderbuketten og tomatpuréen i gryden
- •
Lad retten småkoge for svag varme i 1 - 1½ time. Tilsæt eventuelt lidt vand eller vin undervejs
- •
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Tilsæt dem de sidste 15 minutter af kaninens kogetid
- •
Smag til med salt og peber
- •
Server gryderetten med hvide kartofler, haricots verts og persilledrys