Her er din aftensmad: Gryderet med kanin

Slagt kaninen fra baghaven og lav en traditionel, fransk gryderet til aftensmad

(© Tine Kortenbach)

Hvis du vil være frontløber inden for den nyeste madtrend, så skal du til at opdrætte, slagte og spise dine egne kaniner.

Sådan lyder det i en ny bog med titlen Urban Farming Kaniner, som agronom Tine Kortenbach står bag.

Hun har avlet og spist kaniner i flere år. Her deler hun sin mormors opskrift på Lapin Chasseur - jægerkanin.

Det skal du bruge

​Til 4 - 5 personer

  • ​En hel kanin

  • 3 dl rødvin eller hvidvin (tør)

  • 1 mellemstort løg

  • Lidt smør

  • 150 g røget spæk eller bacon

  • 2 fed hvidløg

  • Lidt olie

  • Hvedemel

  • Krydderbuket: persillestilke, 1 laurbærblad og et par timianstilke

  • 1 tsk tomatpuré

  • 250 g champignon

  • salt og friskkværnet sort peber

  • ​Tilbehør: hvide kartofler, haricots verts og persilledrys

Sådan gør du

  • Parter kaninen i passende stykker: to bagben, to forben og to til fire rygstykker​

  • Stykkerne skal marineres i en skål med vin. Vend dem et par gange undervejs

  • Skær løget i tern og steg i smør ved rimelig svag varme, til de er gennemsigtige

  • Tilsæt spæk eller bacon, skåret i stykker på cirka 1 centimeter halvvejs i stegningen. Lad simre i et halvt minuts tid

  • Tag det hele op af gryden

  • ​Skru op for varmen og kom lidt olie i gryden. Vend de aftørrede kaninstykker i krydret mel, og brun dem på alle sider

  • ​Kom marinaden, løg- og spækblandingen, krydderbuketten og tomatpuréen i gryden

  • Lad retten småkoge for svag varme i 1 - 1½ time. Tilsæt eventuelt lidt vand eller vin undervejs

  • ​Rens champignonerne og skær dem i skiver. Tilsæt dem de sidste 15 minutter af kaninens kogetid

  • Smag til med salt og peber

  • ​Server gryderetten med hvide kartofler, haricots verts og persilledrys​

Facebook
Twitter