Honning holder din mad frisk

Antioxidanterne i honning beskytter dit kød mod ’køleskabssmag’.

(© Colourbox)

Måske kender du lugten fra køleskabet, når du åbner det, aftenen efter, du stillede det overskydende farsbrød ind på køl. Og du kan nærmest smage den samme lugt, når maden er varmet op igen.

Det er den såkaldte ’warmed-over-flavour’ (WOF), du kan smage og lugte. Men den kan du slippe for ved at glasere dit kød i honning.

Mørk honning er bedst

- Når du marinerer kød med en flydende honning eller honning rørt op i vand, så overfører du en række antioxidanter fra honningen, som beskytter dit kød mod køleskabssmag, siger Leif Skibsted, professor i fødevarekemi ved Københavns Universitet.

Det er generelt de mørkere typer af honning, som beskytter bedst, da de indeholder flest antioxidanter, mens en lys akacie-honning stort set ikke vil hjælpe.

WOF kommer, når ilt reagerer med fedtet i maden, men den proces kan antioxidanterne altså være med til at mindske.

Få mere at vide om honning i Madmagasinet tirsdag aften kl. 21.55 på DR1.

Facebook
Twitter