Jesper: Derfor fortalte jeg om barnløshed i Bagedysten

31-årige Jesper Hemmingsen og hans kone går i fertilitetsbehandling på fjerde år. Det er så stor en del af deres liv, at han valgte at fortælle det i onsdagens Bagedyst.

Jesper fortalte sin historie til de to dommere, og det var hårde sager for Mette Blomsterberg, som selv er mor. Det hele endte dog i en stor fælles krammer. Se det ved at klikke på play.

Onsdagens favoritbagning i 'Den store bagedyst' stod i kagemandens tegn. Noget, der ofte leder tankerne hen på børn, og sådan var det også for Jesper Hemmingsen.

Børn og ønsket om børn er nemlig noget, der fylder meget hos den 31-årige københavner.

Historie lige fra hjertet

I programmet fortalte Jesper, at han og konen, Malene, har været i fertilitetsbehandling i tre år.

- Det havde været op til debat derhjemme, om det var noget, der skulle frem i programmet. Men da temaet var kagemand, som er noget, jeg forbinder med børn, tog vi den fælles beslutning om, at det kunne jeg godt nævne, fortæller Jesper.

- Jeg går meget op i at være mig selv, og hvis jeg skulle stå og opdigte en historie om, at min kagemand var til en vens barn eller til min hund, så ville det bare ikke være rigtigt. Den historie var lige fra hjertet. Det er jo min helt store drøm at lave kagemand sammen med mine børn på et tidspunkt.

Ikke farligt at tale om

En anden grund til, at Jesper fortalte om parrets situation, er, at han mener, der er lidt for meget tabu forbundet med det at gå i fertilitetsbehandling.

Jesper og Malene har kendt hinanden i 12 år. De blev gift sidste sommer, og derfor bliver de tit mødt af folk, der spørger, om de da ikke snart skal til at have nogen børn.

- Jeg kan godt forstå, at folk spørger, men nogle gange glemmer man måske bare, at det ikke er lige let for alle at få børn. Men det er ikke farligt at tale om, siger Jesper.

Hårdt for forholdet

Jesper lider af en autoimmun sygdom, som, han forklarer, kan sammenlignes lidt med at have sukkersyge - bare et andet sted i kroppen.

Så ret tidligt i forløbet blev det besluttet, at han og Malene ikke behøvede gå igennem alle de indledende forsøg, men bare skulle direkte i gang med mikroinseminering, som er nutidens ord for det måske mere velkendte reagensglasbehandling.

De er nu i gang med behandlingen på fjerde år.

- Det er ubestridt en af de hårdeste ting, man kan gennemgå rent psykisk. Man skal virkelig være et stærkt par for at gennemgå de op- og nedture, hvor nedturene jo suverænt fylder mest, forklarer Jesper.

Behandling dikterede livet

- Så selvom jeg måske virker cool nok med at snakke om det i programmet, så er det virkelig noget, der tærer på mig. Det var ikke altid lige nemt at være med i Bagedysten, og nogle gange var jeg da også et andet sted rent mentalt. Man glemmer det bare aldrig helt, fortsætter han.

Parret fortsatte nemlig i behandling, mens optagelserne til programmet stod på.

- Det første år tilsidesatte vi alt. Vi gik ikke til nogle fester, og jeg stoppede med at dyrke sport, fordi jeg blandt andet kørte på racercykel. Men på et tidspunkt gik det op for os, at det dikterede alt for meget i vores liv, og det ville vi ikke have. Og så var det for eksempel, at jeg meldte mig til Bagedysten, fortæller den 31-årige.

Facebook
Twitter