Klar til juleknas og nytårsknald: Bagedystdeltagerne dyster mod hinanden igen

Seks tidligere deltagere skal igen bage mod hinanden i 'Den store jule- og nytårsbagedyst'. Denne gang har de taget forstærkninger med.

Deltagerne i 'Den store jule- og nytårsbagedyst'. To programmer, der sendes den 23. og 29. december på DR1. (Foto: Dr)

Savner du allerede ’Den store bagedyst’? Så tør øjnene, for det er nemlig ikke helt slut med at se årets bagedystdeltagere kæmpe i køkkenet.

I to programmer skal seks tidligere deltagere konkurrere og imponere dommerne Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen. Efter første program går fire par videre til finalen i nytårets tegn. Til at hjælpe sig har bagedysterne fået lov til at tage en ven eller et

familiemedlem
med.

Rosa og Trine

Rosa og datteren Trine (Foto: Dr)

Bagedystens elskede farmor Rosa har taget sin datter Trine med. Ud over at have det samme hjertelige grin er begge kvinder selvstændige erhvervsdrivende. Rosa med H20-branding, og Trine arbejder med reklamefilm i København.

- Trine og jeg er af samme støbning, så det kan både være hylende morsomt, men det kan også slå kærlige gnister, da vi har samme temperament, siger Rosa.

Anton og Marlene

Anton og moster Marlene (Foto: Dr)

21-årige Anton har taget sin moster Marlene med i køkkenet. Ikke overraskende er makkerparret fra Kongens Lyngby fælles om at være ellevilde med at bage kager og gå i køkkenet.

- Vi har altid snakket meget om kager med hinanden, og hun var også den, jeg inviterede med, da jeg lavede et kæmpe kagebrod med 10 forskellige slags kager, siger Anton.

Nip og Lucia

Nip og Lucia (Foto: Dr © dr)

Nip har taget sin veninde Lucia med. De to har ikke kendt hinanden i lang tid, men siden de begyndte på studiet sammen, har venskabet slået gnister. På studiet kan man ikke sige 'Lucia' uden at sige 'Nip' og omvendt.

- Jeg tror faktisk næsten at de ser os som værende én person. Lucia er i øvrigt den person jeg har snakket allermest bagedyst med.Hun har trofast siddet i telefonrøret i flere timer, når jeg midt om natten under prøvebagningerne til bagedysten har været ved at falde i søvn eller drukne i opvask, siger Nip.

Kirsten og Nadine

Kirsten og Nadine (Foto: Dr © dr)

Kirsten har fået sin kusine Nadine med i bagedystteltet. Den farverige duo er begge vokset op i cirkusbranchen, så der bliver fuld skrald på både kjoler og kager.

- Nadine er mindst lige så skør som mig. Vi har det altid skægt sammen, og limpistolen kan hun slet ikke lade ligge. Hun vil altid pynte mere på sine kreationer – det er dog ikke kager, hun putter lim på, siger Kirsten.

Jesper og Susanne

Jesper og Susanne (Foto: Dr © dr)

Arkitekten Jesper får selskab af sin lillesøster Susanne, der arbejder som dyrepasser.

- Hun er en dygtig hjemmebager og bager flere gange om ugen – især efter nyheden om mig i bagedysten, siger Jesper.

Jacob og Casper

Jacob og Casper (Foto: Dr © dr)

Jacob har taget sin gode ven Casper med. Ud over at være nære venner er makkerparret også naboer.

- Hvis den ene har låst sig ude, kommer den anden med en nøgle. Hvis den ene er taget på job, og den anden hjemme, kan man ringe og spørge: ”Går du ikke lige op og ser, om jeg har slukket strygejernet?”, fortæller Jacob.

Casper har familie på Fyn, mens Jacobs bor i Jylland, så makkerparret er hinandens familie i København.

- Vi snupper tit en kop kaffe på altanen, går en tur eller spiser aftensmad, som Caspers kæreste har lavet i mellemtiden, siger Jacob.

Facebook
Twitter