KLUMME: Lad os flytte fokus fra vægten til kroppen

Drop fokus på ekstremsport og flødekager og sæt pris på kroppen, som den er, skriver ernæringseksperten.

(Foto: colourbox.com © Colourbox.com)

I disse dage florerer en interessant modtrend på de sociale medier:

Kvinder viser deres naturlige kropsformer frem, som en reaktion mod nutidens slanke eller perfekte kropsideal.

Taryn Brumfitt, en australsk kvinde og mor til tre, er blevet en viral succes, fordi hun fortæller sin egen personlige historie om at gå fra at hade sin krop til at elske den med former, strækmærker og deller.

Det er der kommet Body Image Movement ud af, en bevægelse, der skal få kvinder over hele verden til at elske deres naturlige kroppe.

Jeg kan ikke få armene ned over denne nye bevægelse.

Jeg synes det er meget vigtigt, at vi kvinder begynder at se mildere og mere kærligt på vores kroppe. Både for vores egen skyld og for vores døtres skyld.

For som Taryn Brumfitt siger: ”Hvordan kan jeg lære hende (red. min datter) at elske sin krop, hvis jeg ikke gør det?”

Lad det ikke blive en undskyldning

Jeg kunne ikke være mere enig med Taryn Brumfitt, og dog er der én ting, som jeg har tænkt over med denne nye modtrend:

Skal vi nu til at hylde let overvægtige eller meget overvægtige frem for undervægtige?

Og vil et nyt kropsideal blot blive brugt som en undskyldning for at lade stå til, så vægten sniger sig opad år for år, med alt hvad dertil hører af livsstilssygdomme?

Som jeg ser det, kan for meget fedt på kroppen snildt komme fra det samme usunde sted, som for lidt fedt på kroppen, nemlig dér, hvor for meget mad (overspisning) eller for lidt mad (anoreksi) bliver brugt til at håndtere livets besværligheder.

Milde spiseforstyrrelser optræder i uhyggelig stor stil, særligt blandt kvinder. Og folk med en BMI over 30, kan have lige så meget brug for hjælp som folk med en BMI på under 18.

Det, synes jeg, er vigtigt at tage med i betragtning, når vi hylder forskellige kropsstørrelser.

Drop fokus på ekstremsport og flødekager

Når det så er sagt, så gælder det vel om, at vi begynder at værdsætte kroppen i stedet for at straffe den med enten ekstremsport og broccoli eller flødeskumskager og Coca Cola.

Når vi værdsætter kroppen, opstår en lyst til at passe godt på den, og vi flytter i bedste fald fokus væk fra vægt og deller hen imod en sund og nærende livsstil.

Således vil vi forhåbentlig begynde at hylde den helt naturlige kvinde- og mandekrop, frem for at hylde det tykke eller det tynde kropsideal.

Facebook
Twitter