Larver til aften? Her har du opskriften

Har du fået mod på at afprøve insekter på middagsbordet - så kommer her et par bud på insektmad fra Madmagasinet.

Har du mod på småkryb til middag? Herunder finder du et par opskrifter. (© dr)

Madmagasinet har i aften kigget nærmere på de proteinholdige insekter.

Lyder det fristende, så kommer her opskrifter på myrer med honning, melormeboullion og salat med bilarver. Velbekomme!

En skefuld myrer

  • 3-5 almindelige brune eller røde skovmyrer (formica rufa)

  • Mild honning (til at pensle på skeen)

  • Mild chilli skåret i tynde skiver

Sådan gør du: Frys myrerne. Det er en human måde at aflive dem på og sikrer at eventuelle parasitter også uskadeliggøres, inden man spiser dem.

Pensl ganske lidt honning på en ske. Anret 3-5 myrer på skeen med en lille skive af en mild chili og server.

Melormebouillon

  • 100 g melorme

  • 500 ml vand

  • Lidt salt

  • Lidt olie

  • Græsshoppegarum (brug f.eks. fiskesauce, hvis man ikke lige har græshoppegarum).

Sådan gør du: Steg melormene sprøde på en pande med lidt olie og salt, tilsæt et par dråber græshoppegarum. Put det hele i en vakuumpose, forsegl den og pocher det ved 80°C i en time. Si bouillonen og server.

Persillerodssalat med bilarver

  • 200 g persillerod

  • 100 g bilarver

  • Lidt olie og salt

  • Dild

  • Peberrod

  • 30 g fløde (ca. 1 spiseske)

  • Et par dråber god eddike

Sådan gør du: Riv persilleroden, tilsæt fløden, dild og eddike.

Varm en pande godt op og steg larverne i lidt olie til de er sprøde. Tag af panden og læg på et sugende papir for at tage overskydende olie. Tilsæt salt og hold dem varme

Anret persilleroden på tallerkenen og top med de sprøde bilarver. Riv en smule peberrod. Pynt af med peberrod og dild øverst på retten.

Velbekomme!

Alle opskrifter udviklet af Nordic Food Lab

Facebook
Twitter