Mændene er tilbage i Den store bagedyst

Aldersspektret spænder lige fra gymnasieeleven til pensionisten i årets Bagedyst, der også byder på flere mænd end sidste års enlige hane Micki.

Timm Vladimir står endnu engang i spidsen for 'Den store bagedyst'. Her afslører han lidt om den kommende sæson, som sendes til efteråret.

Femte sæson af 'Den store bagedyst' bliver sendt til efteråret på DR1. Men allerede nu er optagelserne i gang.

Timm Vladimir er tilbage som vært, og kok Jan Friis-Mikkelsen og konditor Mette Blomsterberg er som de fire foregående år på plads som dommere.

Mere bagning til seerne

Derudover byder denne sæson på en række nye tiltag. Blandt andet venter der seerne hele ni programmer frem for tidligere otte.

Det betyder dog ikke, at deltagerfeltet er udvidet. Der er stadig ti håbefulde amatørbagere, som skal vise deres evner i chokoladetemperering, nedkøling af cremer og mousser og pyntning af kager - for bare at nævne nogle af udfordringerne.

- Danskerne har taget rigtig godt imod 'Den store bagedyst', og det er noget hele familien ser. Derfor vil DR vil gerne forlænge den gode oplevelse for danskerne, siger Bagedyst-redaktør Søren Olsen.

Mange dygtige og farverige mænd

Sidste års finalist Micki var den eneste mandlige deltager. I år er der hele fire mænd med fra start, og det glæder redaktøren.

- Vi har været heldige i år, at der har været mange gode mandlige deltagere, som har søgt. Vi har haft mange dygtige og farverige typer, som har haft lyst til at lege med.

- Det betyder meget for os, at der er flere mænd, som er klar til at tage kampen op mod de dygtige kvinder, for vi vil gerne have, at alle blandt seerne kan afspejle sig i deltagerne. På den måde kan alle få deres helt egen favorit, siger Søren Olsen.

Teltpælene er rykket op

Også omgivelserne bliver anderledes i år. Teltet er det samme, men teltpælene er rykket op af den midtjyske muld ved Silkeborg og sat i jorden et andet sted i Jylland. Hvor vil Bagedyst-redaktør Søren Olsen endnu ikke afsløre af hensyn til optagelserne, som lige nu er i gang.

- Vi har været fire år det samme sted, som er rigtigt smukt. Men vi har valgt at flytte teltet, fordi vi synes, der skal ske lidt fornyelse. Og nye rammer giver mulighed for at lave andre flotte billeder.

Bagedyst-redaktøren vil dog gerne afsløre, at teltet igen i denne sæson er sat op tæt på et slot.

- Vi synes, at de slotslige omgivelser passer godt til de smukke og æstetiske kager, som bliver bagt i programmet, siger Søren Olsen.

Bred aldersfordeling

Blandt de fire mænd og seks kvinder i årets deltagerfelt er der stor aldersspredning. Der er alt lige fra den 20-årige gymnasieelev til den 64-årige pensionist.

Derudover byder ‘Den store bagedyst’ anno 2016 på blandt andet en tandlæge, en frisør, en folkeskolelærer, en togfører - og højt humør.

- Allerede nu er jeg overbevist om, at det nye hold af deltagere vil blive kendt for deres ekstraordinært høje humør og ikke mindst gåpåmod i teltet. Der er rigtig god stemning under optagelserne.

- Alle deltagerne har fulgt nøje med i de tidligere sæsoner, og de er vildt begejstrede for, at de har fået muligheden for at vise danskerne, hvad de kan i kagernes verden, siger Søren Olsen.

Tre udfordringer pr. program

En ting der ikke er rokket ved, er hele dystens præmis: Deltagerne bager tre udfordringer i hvert program - en klassiker/favoritkage, en hemmelig udfordring samt et mesterværk.

Og så bliver de sendt hjem én efter én af de to dommere, indtil der til sidst står tre deltagere tilbage i finalen. De kæmper om at blive 'Danmarks bedste amatørbager'.

'Den store bagedyst' sæson fem har premiere på DR1 til september.