Marie Steenberger

Marie Steenberger er ernæringsekspert på Lev Nu. Spørg Marie om kost og ernæring

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © DR)

Marie Steenberger er uddannet professionsbachelor i sundhed og ernæring på Suhrs Seminarium (som i dag hedder Professionshøjskolen Metropol). Og så er hun ny madekspert på Lev Nu.

Det vil sige, at du kan stille Marie spørgsmål om alt, hvad der har med kost og ernæring at gøre.

Lev Nu har bedt Marie Steenberger fortælle lidt om sig selv:

Hvordan er du havnet på lige præcis den hylde, du er i dag?

- Mad og sundhed har altid haft min interesse, så da jeg var ung og skulle vælge studie faldt valget helt naturligt på Suhrs Seminarium.

Jeg valgte Suhrs frem for universitetet, fordi jeg ikke bare ville forske i mad, men formidle det.

På Suhrs er der den holdning, at man ikke kan fortælle andre om sund mad, hvis man ikke selv ved, hvordan man pisker en bearnaise eller fileterer en fisk. Den kombination af human ernæring, psykologi, pædagogik og kokkefag var lige mig.

Da jeg blev færdig fra Suhrs, arbejdede jeg nogle år som chef på Sticks´n´Sushi, og senere startede og drev jeg vin- og tapasbaren Panzón.

Jeg fandt ud af, at jeg var rigtig god til at lede og motivere mine medarbejdere og tog derfor to coachinguddannelser. Én i Danmark og en i USA.

Derefter gik jeg selvstændig som ernæringsekspert og har nu været selvstændig i otte år. Jeg har blandt andet over 2000 klientsessioner bag mig og tre bøger, hvoraf den tredje bog udkommer til efteråret 2014.

Hvad brænder du specielt meget for?

- Jeg brænder særligt for at hjælpe folk til at se bagom overvægten.

Man kommer tættere på det magiske, varige vægttab ved at se overvægt som et symptom på stress, manglende motivation, ubearbejdede følelser og uudlevede drømme, fremfor udelukkende at behandle overvægt med restriktive slankekure.

Et hav af undersøgelser tyder på, at restriktive slankekure ikke virker. Og det har altid undret mig, hvordan det kunne være, at folk hoppede på den ene kur efter den anden, uden at det hjalp i det lange løb.

Derfor satte jeg mig i sin tid for at undersøge årsagerne bag overvægt for at knække koden til de mislykkede slankekure.

Jeg har i mine yngre dage dyrket en masse forskellige retninger indenfor kost og ernæring. Jeg har blandt andet prøvet faste, glutenfri diæt og stenalderkost.

Ingen af delene har jeg haft lyst til at leve efter et helt liv. Jeg vil kunne spise al slags mad uden at tage på, og det tillader min måde at arbejde på.

Hvad glæder du dig mest til at give videre til brugerne af Lev Nu?

- Jeg glæder mig til at dele rundhåndet ud af min viden om mad og ernæring, krop, spisemønstre og sundhedspsykologi.

Forhåbentlig vil jeg bidrage med et nyt og forfriskende perspektiv på sundhed og vægt, så dem, der synes, det er svært at leve sundt, får et kærligt skub hen imod et liv i en slank og glad krop.

FacebookTwitter