Mit Sommerliv: Pighvar på grill i Præstø

Her er opskriften på den pighvar, Andreas Bo og Sisse Fisker smager på i "Mit Sommerliv".

Vi nærmer os højsæsonen for den fine fladfisk pighvar, så den er på menuen i Præstø. (Foto: STEEN JACOBSEN © Scanpix)

Sisse Fisker er kørt med sin campingvogn ud i det danske sommerland, og hver fredag besøger hun og programmet "Mit Sommerliv" en ny, dansk sommerkrog sammen med en kendt dansker som gæst.

I Præstø er skuespiller og komiker Andreas Bo gæst, og besøget byder blandt andet på smagsprøver fra Præstøs Michelinrestaurant Frederiksminde.

Her finder du opskriften på den pighvar på grill, som Andreas Bo også smager på i aftenens program.

Pighvar bagt på grill med grillet romaine-salat, muslingesauce og strandurter

Opskrift 4 personer (forret)

400 g pighvarfilet

1 kg blåmuslinger

5 dl hvidvin

5 dl vand

Strandurter (kan erstattes af dild, kørvel, løvstikke etc)

1 stk romaine-salat

250 g økologisk smør

Fond-urter: Lidt skalotteløg, gulerødder, dildstilke, sort peberkorn, laurbær blade, hvidløg til muslingefond

Citron

Timian/rosmarin

Fremgangsmåde:

Muslingesauce: Smid muslingerne i en bøtte med vand og vask dem grundigt. Kassér allerede åbnede eller ødelagte muslinger. De er dårlige og kan ikke spises.

Skær fond-urterne ud i passende stykker. Kog hvidvin og vand op og smid derefter muslingerne og urterne i. Dæk med låg og damp i cirka 2 minutter til muslingerne åbner sig.

Tag muslingerne op og sigt fonden gennem et viskestykke. Reducer fonden til omkring 3 dl og pil muslingerne imens.

Inden servering monteres den færdigreducerede fond med masser af blødt smør, til den opnår en cremet konsistens. Vend de hakkede muslinger i og smag til med salt/peber.

Pighvar: Del fisken i 4 lige store stykker. Ca. 100 g pr mand.

Placér fisken på stanniol med et stykke bagepapir under. Læg en smørklat på toppen sammen med lidt timian, rosmarin og en skive citron. Luk stanniolen rundt om fisken. Bag den cirka 3-6 min alt efter varme på grillen. Tjek ved at stikke en stegenål i fisken. Når den går fint igennem og føles lun ved berøring på læben, er fisken perfekt.

Grillet salat: Pil de yderste blade af salaten. Skal ikke bruges. Gnid salaten i lidt olie og salt og smid det på grillen. Grill til salaten opnår en blød konsistens. Det gør ikke noget, at salaten bliver lidt “sort”, det smager kun godt. Er man ikke til det brændte, kan man pille de yderste blade af efter tilberedning.

Anret og pynt med strandurter

Mit Sommerliv bliver sendt på DR1 klokken 20 hver fredag i juli.