Mit sommerliv: Prøv Anette Heicks paella fra Bornholm

Der serveres paella med skaldyr, når Sisse Fisker i aften besøger Anette Heick og hendes mand på Bornholm. Her får du opskriften.

(© Gettyimages)

Sisse Fisker er nået til Bornholm med sin campingvogn. Hver fredag besøger hun og programmet 'Mit Sommerliv' en ny, dansk sommerkrog sammen med en kendt dansker som gæst. Og på solskinsøen har hun i aften besøg af Anette Heick og hendes mand, Jesper Vollmer, der sammen har åbnet madhuset Rå i Allinge.

Aftenens opskrift fra klippeøen byder på paella med blandede skaldyr. Se hvordan du laver den herunder.

Paella:

  • 1 skalotteløg

  • 3 spsk. olivenolie

  • 200 g risotto-ris, Aborio

  • 1 glas hvidvin

  • 15-20 tråde safran

  • 1 l lys bouillon

  • 100 g parmesanost, revet

  • 1 spsk. smør

Blandet skaldyr, enten lidt af det hele eller lidt af noget af det. Eksempelvis:

  • Store rejer

  • Blåmuslinger

  • Små blæksprutter

  • Kammuslinger

  • Hummer

  • Salt og peber

  • Piment d´espallette (spansk chilikrydderi)

Gremolata:

  • 1 håndfuld persille

  • 2 fed hvidløg

  • 1 citron, skallen

  • Olivenolie

Sådan gør du:

Begynd med at sautere løgene og risene i olien, til risene bliver næsten transparente. Løgene må ikke tage farve, så det skal være ved middel varme.

Kom hvidvin og safran på, og kog det væk. Kom løbende så meget varm bouillon på, at det dækker risene. Bliv ved med denne proces, indtil risene er næsten møre.

Sæt det til side.

Steg herefter skaldyrene (dog ikke blåmuslingerne) af på en varm pande. Smag alt til med salt og peber. Blåmuslingerne dampes i en gryde under låg med lidt hvidvin.

Væden fra skaldyrene og lagen fra muslingerne kommes op i risottoen.

Smag til med parmesanost og smør, salt og peber. Konsistensen skal være let flydende. Endelig ikke for tør.

Hak herefter persille, hvidløg og citronskal meget fint, og hæld olien over, til det dækker.

Bland alle skaldyrene i risottoen og servér med gremolata, citron eller lime-skiver.

Mit Sommerliv bliver sendt på DR1 klokken 20 hver fredag i juli.

Facebook
Twitter