Musik kan påvirke smagen af øl

Er du til koncert eller på en bar med god musik, så kan det få øllen til at smage bedre, viser forskning.

Det er tilsyneladende ikke lige meget for smagen, hvilken musik der bliver spillet, når du drikker øl. (© ColourBox)

Det er almen kendt, at det påvirker vores smagsoplevelse, hvordan vores mad og drikke ser ud rent visuelt.

Men nu er der noget, der tyder på, at også vores hørelse har indflydelse på vores smagsoplevelse, skriver det videnskabelige tidsskrift Frontiers in Psychology.

Forskere har nemlig lavet et forsøg, hvor de har delt 231 ølsmagere op i tre grupper.

Den første gruppe fik en øl i en anonym flaske uden etikette, mens den anden gruppe fik samme øl i en flot flaske med etikette, og den tredje gruppe fik samme øl i den flotte flaske, samtidig med at de hørte musik.

Kan lyde også påvirke valg af mad?

Testpersonerne blev bedt om at bedømme øllens smag, og resultaterne viser, at gruppen med musik gav højere karakterer end de andre grupper.

- Det ser ud til, at den øgede nydelse, som musikken gav til eksperimentet, blev overført til øllens smag, skriver den ledende forsker Felipe Reinoso Carvalho fra Vrije Universiteit i Bruxelles i en pressemeddelelse.

Forskerne vil nu gå videre med projektet og undersøge, om nogle lyde kan påvirke enkelte smage som bitterhed, sødme og surhed.

Og de vil også undersøge, om bestemte lyde kan påvirke vores valg af mad og drikke, så man for eksempel kan gøre det lettere for folk at vælge sund mad.