Nøddeafgiften er halveret: Syv lækre opskrifter med nødder

Nødder er blevet billigere, efter at afgiften på dem er halveret - få inspiration til at få nødder ind i din hverdagsmad her.

(Foto: George Dolgikh © (c) Colourbox)

Saltede peanuts, honningristede hasselnødder og nougatbeklædte mandler.

Nødder kommer i mange former og farver, men ens for dem er, at de smager lækkert. Men de har også dét til fælles, at de ikke er helt billige. Det skyldes til dels nøddeafgiften.

Afgiften på nødder afskaffes helt 1. januar 2020, men siden 1. januar 2018 har afgiften været halveret. Det sker i forbindelse med regeringens erhvervspakke, der blev indgået i november 2017.

Er du vild med nødder, får du her syv opskrifter, der giver inspiration til, hvordan du kan bruge nødder i hverdagens madlavning.

Choko-nøddepålæg

Smør dette ualmindeligt lækre choko-nøddepålæg på din nybagte bolle, og den vil kunne måle sig med kage på lækkerhedsskalaen.

Nougatmandler

Blomsterberg har igen overgået sig selv. Hvis ikke du har smagt nougatmandler, er det på tide.

Toscatærte

Nødder er super lækre i kager. Det er denne kage, som Juliane bagte i 'Den store bagedyst' 2016, et tydeligt bevis på.

Kylling med hoisinsauce og cashewnødder

Nødder kan også sagtens bruges i det salte køkken, hvor de er med til at skabe umamismagen. Prøv denne asiatiske opskrift med cashewnødder og kylling i hoisinsauce - hoisinsaucen er det kinesiske svar på barbeque sauce, og smager virkelig lækkert.

Saltristede hasselnødder

Simpelt, men virkelig lækkert. Det er hvad de saltristede hassselnødder er. Spis dem som snack, eller drys dem over din salat.

Mysli med rugbrød og nødder

Lav nemt din egen lækre mysli med rugbrød, havregryn og nødder.

Müslibarer med dadler og mandler

Er du glad for müslibarer, men ikke fan af de sukkerholdige udgaver, som man kan købe i supermarkedet? Så er denne opskrift lige noget for dig.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter