Nu er pizza blevet UNESCO-verdensarv

Det har taget syv år at få den napolitanske pizzatradition anerkendt af FN-organ.

Det kræver mere end en mikroovn at lave en ægte pizza.

Det er slået fast med fest og gratis pizza i Napolis gader i går, fordi UNESCO har optaget den traditionelle "pizzaiuolo”-teknik som kulturel verdensarv.

- Det er traditionens sejr over globaliseringen, fordi pizzaerne er lavet én for én i et ritual, som den hemmelige tradition, ”pizzaiuoli”, har fulgt i generationer, fortæller Massimo Boddi fra Univerde Foundation til Associated Press.

Han repræsenterer de 3000 pizzabagere, der følger traditionen, hvor man både kaster med dejen og synger for gæsterne.

Kåringen til verdensarv sker efter to millioner mennesker i løbet af syv år har skrevet under på, at Napolis traditionelle pizzatradition skal støttes.

Napoli er netop fødestedet for verdens første pizza, som vi kender den i dag.

Det var en "margherita" med mozzarella, tomat og basilikum, opkaldt efter dronning Margherita di Savoia.

Kasteteknikken var også i centrum meget langt fra Napoli i lørdags.

Her bagte astronauterne på Den Internationale Rumstation ISS de første pizzaer i rummet nogensinde.

Det skete under kyndig vejledning af den italienske astronaut Paolo Nespoli.

Facebook
Twitter