Nu kan du købe skæve gulerødder

Før blev de pløjet i jorden igen eller solgt til foder. I dag kan du købe dem i supermarkedet.

(© Colourbox)

Fra i dag kan du købe skæve gulerødder i poser. Det er assorterede gulerødder fra producenter i Lammefjorden på Sjælland - rødder med skæve former og faconer og som tidligere blev sorteret fra og bla. solgt til hestefoder.

Ideen stammer fra Michael Lars Olsen, der bor ved Lammefjorden og sidste år vandt Coops konkurrence, Den Grønne Idépris.

"Omkring en tredjedel af al frugt og grønt bliver hvert år pløjet ned i jorden igen, inden det når ud i butikken, fordi det har en forkert størrelse eller form. Det lægger et stort og unødvendigt pres på klimaet og miljøet", lød det blandt andet i hans forslag.

Skæve gulerødder smager godt

Og i dag bliver hans idé så ført ud i livet, og de første poser kan købes i landets Kvickly-varehuse:

- De skæve gulerødder er jo et resultat af det udviklingsarbejde vi laver for at få reduceret madspild i de danske husholdninger, forklarer Thomas Roland, der er chef for afd. for ansvarlighed i Coop, og han fortsætter:

- De skæve gulerødder lever ikke op til de normer, vi normalt har til gulerødder, men de skæve gulerødder fejler ikke noget, de ser bare anderledes ud. Det kan være en rod, der har delt sig i to eller de kan være mindre end normalt og derfor normalt sælges som hestefoder eller bliver kasseret.

Flere tiltag på vej

Og det nye intiativ kommer ikke til at stå alene. Coop arbejder på flere nye grønne ideer.

- Vi fik mere end 2000 forslag sidste år, og de skæve gulerødder er vinder-projektet. For os gælder det om, at forbrugerne kommer med de gode ideer til mere bæredygtighed - og at ideerne rent faktisk bliver til virkelighed, forklarer Signe Frese, der er programansvarlig for klima og miljø i Coop.

- Nu ser vi hvodan det går med gulerøderne. Vores eneste problem nu er, at det har været en usædvanlig god gulerodshøst i år, så der er ikke så mange af de skæve rødder som normalt, forklarer Thomas Roland, men Coop lover, at det skulle være til at få fat i de skæve rødder i alle deres Kvickly-varehuse i denne uge.

Herunder kan du se, hvordan de nye skæve rødder kan se ud.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk