Nu kommer studenterne: Men hvad skal de have at spise og drikke?

De kommende dage vil gader og veje være fyldt med dyttende lastbiler og hujende studenter på rundtur hos alle forældre. Men hvad byder du de ventede gæster? Få tips her.

(© Colourbox)

Mange forældre til årets netop udsprungne studenter går i disse dage og planlægger studentergilder. Og måske har du også hovedbrud: For hvad skal man finde på, når de hujende studenter efter translokationen skal på køretur rundt hos alle forældre?

- Mange forældre bruger jo rigtig meget tid på at finde ud af og tilberede mad og drikke til de unge. Men mit bedste råd er, at lad nu være med at gøre det for stort og indviklet, forklarer kok og kogebogsforfatter Katrine Klinken.- Man skal huske, at de unge er i hjemmet i meget kort tid, og de får noget at spise og drikke alle de steder, de er på besøg, så dels er der ikke ret meget tid til at spise og drikke i, og dels er de allerede stopmætte – og der er som regel også rigeligt med alkohol ombord på bilen.Jordbær, ja tak! Katrine Klinken taler også ud fra egen erfaring, hun har nemlig holdt studentergilde hele tre gange:- Jeg har lavet jordbærlagkager to gange – nogle ganske enkle nogen, der er lavet af jordbær og vaniljeflødeskum og lagkagebunde - og én gang smurte jeg fine, små pølsemadder. Lagkagerne blev spist op, men der blev ikke rørt mange pølsemadder, fordi det var 7. stop på turen. Havde det været 20. stop på turen, var der sikkert blevet spist flere. – Jeg mener iøvrigt, at der kun blev drukket to øl sammenlagt på de dage, vi havde besøg af studenterne. Det sagde i hvert fald mig noget om, at de får så rigeligt af både mad og drikke.Det skal være nemtSå hvad gør man, hvis man nu alligevel gerne vil servere noget på festdagen?- Jeg synes, man skal tænke i noget, der er nemt at gå til. Og som kan gøres klart på kort tid. Noget let, både kaloriemæssigt og praktisk. Koordiner eventuelt med de andre forældre.- Og vigtigere: Lav en aftale med dit barn om, at han/hun sender en sms, når de bilen er på vej, så I kan nå at skænke op og sætte frem. Maden kan være noget, der er nemt og hurtigt at tage med fingrene: Fingersandwich, agurk med fiskemousse, jordbær dyppet i chokolade etc.

- Og hvis man nu ikke er typen, der orker at stege hundredvis af frikadeller og sætte dem på spyd eller bage en hel masse pølsehorn, så kan man jo smøre små pølsemader, sandwichs eller skære melon med skinke viklet rundt omkring. Salt er en god ting den dag, fordi de unge får meget alkohol at drikke, men gør det let: Ost i stykker, skinke og andet charcutteri, grisini og den slags.Prøv med hyldesaftDrikkevarer har de fleste af de unge rigelig af ombord på studentervognen.- Jeg synes, det er en god idé, hvis man tænker i ikke-alkoholiske drikke også. Og gerne nogle alternativer til traditionelle sodavand. Det kan være hyldeblomstsaft, en punch med masser af danskvand i og tilsæt frugt og bær.

- Man kan fryse isterninger med mynteblade, frugt eller blomster, som man kan smide i punchen umiddelbart før de unge er ved at være der. Det ser flot ud og er også noget lidt andet end almindelige sodavand.- Endelig skal man også tænke over om vejret har betydning for det, man serverer. Om det er enten meget koldt eller varmt den dag, for det er også afgørende for, hvad man serverer. Er det fx koldt og kommer de sidst på dagen eller om aftenen, så er suppe en mægtig god idé, lyder Katrine Klinkens bud.

Facebook
Twitter