Ny vært i Madmagasinet vil åbne folks øjne for god kvalitet

Kokken og indehaver af blandt andet Aamanns Smørrebrød, Adam Aamann, er ny vært i Madmagasinet. I aften ser programmet på, hvordan det står til med det danske bacon.

(© DR)

Når DRs Madmagasinet i aften ruller over skærmen, så bliver det med et nyt ansigt i værtsrollen.

Det er den 40-årige kok Adam Aamann, der overtager pladsen efter Christian Bitz.

Adam Aamann er blandt andet kendt for sine nutidige fortolkninger af det klassiske smørrebrød, og han har de seneste år etableret succesfulde smørrebrødsforretninger og restauranter i både Købehavn og New York.

- Jeg har været kok siden 1995, og jeg har altid beskæftiget mig med mad, så jeg har en stor erfaring at øse ud af, og det glæder jeg mig til at gøre i Madmagasinet.

Kritiske øjne på råvarer

​Men hvad er det så, vi kan forvente, når han skal være vært i det populære program sammen med journalisten og medværten Mette Frisk?

- Jeg synes, vores program i aften er et godt bud på ét af de mange emner, der ligger mig på sinde. At åbne folks øjne for, at det godt kan betale sig at se lidt mere kritisk på de råvarer, vi køber, forklarer den nye vært og supplerer:

- Det er vigtigt, at forbrugerne får at vide, at selvom noget er billigt, så er det ikke nødvendigvis det bedste – og i tilfældet med bacon, så er billigt ikke nødvendigvis billigt, for forbrugerne betaler for en masse vand, der er pumpet ind i kødet.

Han skaber oplevelser

Adam Aamann betragter ikke sig selv som en benhård vagthund, der skal ud og revse fødevareindustrien. Men det nye job som vært bringer ham ud i en masse hjørner af fødevareproduktionen, som er nye for ham. Og det glæder han sig til:

- Jeg er kok, jeg elsker at skabe madoplevelser for folk, og det vil jeg blive ved med.

- Jeg håber, at jeg med Madmagasinet kan være med til at åbne folks øjne for nye oplevelser. I et af vores kommende programmer ser vi eksempelvis på ældremad, som er et andet vigtigt emne at tage fat på og forholde sig til.

- Min tilgang til det her er at tage ud og undersøge, hvordan det forholder sig – og så må folk selv tage stilling.

Madmagasinet, DR 1 i aften, klokken 21.55.

Facebook
Twitter