Opskrift: Fastelavnsboller med remonce

Hvordan bager en Bagedyst-mester fastelavnsboller? Her får du Annemette Voss' opskrift.

16 stk

Gærdej

2 1/2 dl sødmælk

200 g smør

50 g gær

ca 500 g hvedemel

2 æg (str. L)

1 tsk salt

1 spsk sukker

1 tsk kardemomme

Remonce

100 g ren rå marcipan, f.eks. ODENSE

50 g blødt smør

75 g sukker

2 cm frisk ingefær

1 økologisk appelsin

I øvrigt

1 æg, sammenisket til pensling

1 pasteuriseret æggehvide

100 g flormelis

evt. frugtfarve

farverigt krymmel

Fremgangsmåde:

Lun mælken med smørret i en lille gryde. Når smørret er blødt og mælken håndvarm, kommes det over i en dyb skål og gæren røres ud heri. Tilsæt halvdelen af melet, og rør det godt sammen.

Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør grundigt, til det bliver en jævn masse. Drys bordet med mel og hæld den meget bløde dej ud på bordet. Ælt dejen igennem, mens der tilsættes lidt mel ad gangen, indtil dejen er helt glat og akkurat slipper fingrene. Dejen skal være meget blød, fedtet og blank. Lad dejen hæve i en skål under et klæde i ca. 30 min.

Lav remoncen ved at rive ingefæren og appelsinskallen fint på en rivejern og ælt det sammen med de øvrige ingredienser til en blød masse.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på 40x40 cm. Skær 16 kvadrater ud. Læg en skefuld remonce på midten af hvert kvadrat og fold hjørnerne ind over midten og tryk dejen godt sammen. Placer bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 min. under et fugtigt klæde.

Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 min, til de er flot gyldne.

Pisk æggehviden luftig og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk indtil konsistensen er sej, blank og ensartet, tilsæt evt. frugtfarve. Dekorer de afkølede boller med glasur og farverigt krymmel.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk