Præsentation: Mød årets Bagedyst-deltagere

Ti nye amatørbagere er klar til at vise deres evner i den femte sæson af ‘Den store bagedyst’. Mød dem i en 360 graders video her.

Ti håbefulde amatørbagere. En af disse står til november som vinder af Den store bagedyst 2016. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Mød alle deltagerne i en 360 graders video her. Se med herunder:

Aldersspredningen er den største i Bagedystens historie, ligesom kønsfordelingen næsten er lige, når den gymnasiestuderende og den pensionerede sømand - plus naturligvis dem imellem er med i femte sæson af ‘Den store bagedyst’.

Ti farverige og humørfyldte danskere, fire mænd og seks kvinder, er klar til at prøve kræfter med alt lige fra snobrød til bryllupskage.

Vært er ligesom de foregående to år komiker og madelsker Timm Vladimir. Som dommere kan seerne igen opleve kok Jan Friis-Mikkelsen og konditor Mette Blomsterberg.

Mød de nye deltagere

Den nye sæson har premiere på DR1 onsdag 14. september klokken 20.

Herunder kan du læse lidt om deltagerne og deres forventninger. Du kan også møde dem i 360 graders-videoen i toppen af artiklen. Her kan du med musen på din computer eller med fingeren på din smartphone eller tablet selv vælge, hvor kameraet skal pege hen.

Luna Richardt, 20 år, Silkeborg, går i 3. G

Luna på 20 år er den yngste deltager i Bagedysten nogensinde. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg har meldt mig til 'Den store bagedyst', fordi jeg gerne vil være den første gymnasieelev nogensinde, der deltager.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg håber, jeg kan bidrage til en sæson med helt vild meget smil og helt vildt mange mega kiksede fejl og helt vildt meget glæde. Det skal ikke være så perfekt alt sammen, og det tror jeg i hvert fald godt, jeg kan vise.

Hvad er din fordel?

- Jeg er ret ung, så jeg tror, at mine fordele er, at jeg kan spille lidt på, at jeg er ung. Og netop på grund af min manglende mangeårige bageerfaring kan man måske håbe på, at jeg er lidt undskyldt, hvis jeg laver mange fejl eller ikke liiiiiige ved, hvilken kage de helt præcist snakker om.

Juliane Dixen, 28 år, Holstebro, lægesekretærelev

Juliane giver årets Bagedyst et ordentlig skud vestjysk charme. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg har meldt mig til 'Den store bagedyst', fordi jeg synes, det ville være mega sjovt at prøve, og så kunne det være mega fedt at komme ind og se det telt fra den rigtige side.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg bringer godt humør og vestjysk charme ind i 'Den store bagedyst'. Jeg er det, vi kalder "ned' å æ jor'", der hvor jeg kommer fra.

Hvad er din fordel?

- Jeg håber, at min fordel kan være, at jeg tager tingene lidt stille og roligt og er lidt svær at hype.

Jesper Hemmingsen, 31 år, København S, arbejder med trafiksikkerhed og statistik

Jesper er ikke typen, der pynter alle sine kager med fondant. Faktisk helst slet ikke. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

Jeg har meldt mig til 'Den store bagedyst' for at bevise, at man godt kan komme i finalen uden at lave fondant og smørcreme.

Hvad kan du bidrage med?

- Mit bidrag til 'Den store bagedyst' er en masse udstyr, nye sjove ideer, anderledes ingredienser og en stor viden om madlavning. Jeg vil bidrage med et maskulint udtryk, hvor man skal lede langt efter smørcreme og fondant.

- På det personlige plan bidrager jeg med oceaner af godt humør, for bagning og madlavning er først og fremmest en leg og min måde at udtrykke kreativitet på.

Hvad er din fordel?

- Jeg ser det som en stor fordel, at jeg er konkurrencemenneske til fingerspidserne og meget passioneret omkring mad og bagværk. Jeg er klart fortaler for den store smag frem for udseende, hvilket, jeg håber, vil være til min fordel.

Mohammed Hawa, 32 år, Viby J., grafiker

Mohammed har altid fulgt Bagedysten på tv. Nu kan han se sig på sig selv. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg har meldt mig til 'Den store bagedyst' på grund af det store sammenhold, og fordi man lærer noget nyt.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg glæder mig bare helt vildt til at opleve det indefra og til at være med i et program, jeg altid har fulgt med i på tv.

Hvad er din fordel?

- Min fordel er, at jeg er meget hurtig til at lære nye ting, og det er jo derfor, vi er med i programmet - for at lære og vise, hvad vi kan på kort tid.

Sune Demant, 33 år, København V, tandlæge og ph.d.-studerende

Sune griber ikke altid opgaverne an, som man kan forvente. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg meldte mig til 'Den store bagedyst', fordi jeg synes, det er sjovt at bage franske konditorkager, og fordi jeg synes, kemien bag at bage kager er skæg.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg er en laid back (tilbagelænet, red.) gut med et lidt skævt syn på mange ting. Jeg håber, at ville kunne bidrage med et anderledes take på de forskellige udfordringer, end man umiddelbart lige havde tænkt sig. Derudover har jeg min videnskabelige baggrund, der gør, at jeg måske har en lidt anderledes tilgang til det at bage, end de andre deltagere har.

Hvad er din fordel?

- Jeg har haft stor interesse for madlavning, siden jeg var lille. Jeg nyder ikke blot at lave mad, men også at læse om mad, forstå kulturen bag madlavning og det at spise sammen. Jeg har opbygget mange madmæssige referencer, og jeg tror, at denne baggrund vil gøre, at jeg ved, hvorfor jeg gør, som jeg gør, og at mine fortolkninger af de forskellige udfordringer vil have en rød tråd – en klar ide.

Gunnar Weis Reinhardt, 35 år, København SV, togfører ved DSB

Gunnar elsker at bage, og det kan humørbomben ikke skjule. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg meldte mig til 'Den store bagedyst' for at få en superfed oplevelse og for at lære nogle nye mennesker at kende.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg bringer mit humør og mit positive sind ind i 'Den store bagedyst'.

Hvad er din fordel?

- Jeg har måske en fordel i, at jeg har lavet en del forskellige ting, når det kommer til kager. Og så synes jeg bare, det er hyggeligt at bage. Jeg kan virkelig godt lide det.

Louise Rosing-Schow, 39 år, Herlev, folkeskolelærer

Louise har det bedst, når der er styr på og orden i tingene. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg har meldt mig til 'Den store bagedyst', fordi jeg rigtig gerne vil lære noget nyt.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg kan bidrage med kager af den klassiske art uden alt for mange spidsfindigheder, men som smager og ser ud, så man får lyst til mere. Desuden kan jeg bidrage med masser af følelser, fordi jeg bare så gerne vil i mål med de ting, jeg laver. Halvt fuldendt er ikke godt nok!

Hvad er din fordel?

- Jeg organiserer og tilrettelægger min tid fornuftigt. Det er min fordel, fordi jeg på den måde næsten altid når i mål. Dertil kommer, at jeg er perfektionist og går op i detaljer.

Iben Devantie, 39 år, Tulstrup/Hillerød, frisør

Ibens smittende grin kommer til at lyde højt og ofte bageteltet. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg vil gerne udfordres på noget sjovt.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg vil gerne krydre 'Den store bagedyst' med godt humør og sjov og ballade. Det tror jeg, jeg er ret god til.

Hvad er din fordel?

- Jeg tror, min fordel er, at der skal rimelig meget til for at hyle mig ud af den. Lidt rod kan for eksempel ikke hyle mig ud af den. Det er faktisk lige før, det bliver bedre.

Jette Silberbauer, 42 år, Haderslev, selvstændig i it-branchen

Jette er ikke så meget til de fine og sirlige ting. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg meldte mig til 'Den store bagedyst', fordi jeg havde en drøm om at genleve et efterskoleophold, som jeg aldrig nogensinde har fået. Jeg tænkte, at det her var alletiders chance for det.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg bringer i hvert fald en stejl læringskurve ind i programmet. Men jeg er simpelthen max klar til at suge alt til mig, der sker inde i det telt både fra dommerne men sikkert også fra kon-kollegerne inde i teltet.

Hvad er din fordel?

- Jeg synes selv, jeg har et ret bredt bagerepertoire, og det, håber jeg, kan bringe mig en fordel undervejs. Jeg er ikke helt vildt skarp til de der fine og meget sirlige ting, men der skulle også gerne komme noget af det andet.

Inge Simonsen, 65 år, Hals, pensioneret sømand

Inge er med sine 65 år den ældste deltager i Bagedysten nogensinde. (Foto: Carsten Mol © CARSTEN MOL PHOTOGRAPHY)

Hvorfor har du meldt dig til Bagedysten?

- Jeg meldte mig til 'Den store bagedyst', fordi jeg tror, det kunne blive en kæmpe oplevelse.

Hvad kan du bidrage med?

- Jeg bringer erfaring ind i 'Den store bagedyst', fordi jeg er så gammel, som jeg er, og fordi jeg har bagt så mange år, som jeg har.

Hvad er din fordel?

- Jeg håber, at min erfaring og rutine kan blive en fordel. Men jeg ved også, at det kan blive en bagdel, for jeg er nok lidt mere gammeldags end de andre. Det er måske, når det gælder pyntning af kager, at jeg er lidt mere gammeldags.

Premiere midt september

Femte sæson af 'Den store bagedyst' har premiere på DR1 onsdag d. 14. september klokken 20.

Hvis du ikke får set programmet, kan du se det på DR TV

Facebook
Twitter