Rosa gør det igen: Bagedystens ubetingede smørdejsdronning

Den svære butterdejsdisciplin var med til at redde Rosa fra at ryge ud af dennes uges 'Den store bagedyst'.

Rosa imponerede igen med sit håndværk indenfor butter- og wienerdej. Det var med til at sikre hende en plads i 7. afsnit af 'Den store bagedyst'.

- Din butterdej. Bagt til perfektion.

Sådan lød det samstemmigt fra dommerne, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, da Rosa præstenterede sine eksotiske butterdejssnacks med rejer.

En kæmpe cadeau, da den laminerede dej med den sprøde krumme og tydelige lag er en svær disciplin.

Meget kan gå galt

For det første skal smør og ingredienser have samme temperatur, så smørret kan bankes tyndere og foldes i dejen, som var det en bog eller kuvert.

Herefter skal dejen rulles ud og foldes igen. Ikke for tyndt, ikke for tykt. Ikke for få lag og ikke for mange. Massen ryger ind og ud af køleskabet, og alt i mens må smørret ikke blive for varmt, så det smelter mellem lagene af dej.

Kort sagt: En udfordring, som amatørbagerne hver gang har problemer med, når det luftige og smørfyldte bagværk er med i 'Den store bagedyst'.

Men ikke Rosa. For den 60-årige farmor fra Glyngøre imponerede også i et tidligere afsnit med sine wienerbrødsbasser, der var med til at give hende mesterbagerforklædet.

- At få ros i en bagekonkurrence, hvor vi står og taler om håndværket. Det kunne da ikke være bedre, siger Rosa.

Butterdej blev Rosas redning

Det var heldigt, at Rosas butterdej sad lige i skabet, for hendes vietnamesiske mesterværk af en mangokage med glace kiksede totalt.

I onsdagens hemmelige udfordring var det også lige på et hængende hår, og vært Timm Vladimir blev næsten gasblå i ansigtet af at følge med i Rosas køkken.

- Rosa, få det nu af! Vært Timm Vladimir fik flossede nerver og hjertebanken af at se Rosa i 'den hemmelige udfordring'. Se med her.

Det blev dog Nip, der måtte forlade bagedystteltet i denne uge, mens Jesper blev mesterbager for anden gang.

Se eller gense 'Den store bagedyst' her på DR TV.