Sådan laver du den bedste påskemad

Skal det være skidne æg, et fyldt frokostbord, en frisk ret med lam eller måske et hjemmelavet påskeæg? Vi har her samlet de bedste opskrifter på fantastisk mad i påsken.

Sild med karrysalat er en uundværlig klassiker på påskefrokostbordet. Her får du opskriften på hjemmelavet karrysalat og en række andre lækre påskeretter. (Foto: ALLAN LUNDGREN © Scanpix)

Børnene har fri i 10 dage, vi andre kan som minimum nyde helligdagene, og forårsvejret kan sagtens finde på at vise sig fra sin bedste side.

Påsken har så meget godt at byde på, og i Danmark har vi tradition for at toppe alt det gode med en solid påskefrokost med familien eller en lækker middag med vennerne.

Æg, lam og kyllinger er nogle af de ingredienser, der traditionelt hører påsken til, men der er også mange andre lækre retter, man kan spise i påsken.

Her får du opskrifterne på de bedste klassikere til en traditionel påskefrokost, og også retter, som kan bruges til en middag med vennerne. Og du får desuden opskriften på, hvordanfamilien kan lave sit helt eget hjemmelavede påskeæg.

Sild og karrysalat

Køb dine yndlingssild og lav selv denne skønne opskrift fra James og Adam Price på karrysalat. Den kan laves dagen i forvejen.

Karrysalat er det perfekte tilbehør til en god sild.

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

En hjemmelavet remoulade er prikken over i’et på en lækker friskstegt fiskefilet. Husk at lave rigeligt, da remouladen jo også kan bruges til f.eks. en skive roastbeef.

Lav remouladen til den stegte fiskefilet. (Foto: ALLAN LUNDGREN © Scanpix)

Rejesalat

Rejesalat er en lækker og frisk del af forretten til en påskefrokost. Mayonnaisen i denne er lavet med en meget lækker rejeolie, men den kan erstattes af en almindelig raps- eller solsikkeolie.

Rejesalat er både nemt og lækkert at lave selv.

Frikadeller

Frikadeller er et hit på frokostbordet – både til børn og voksne. Denne opskrift er med lækker stuvet hvidkål til, men den kan også erstattes af rødkål eller kålsalaten herunder.

Frikadeller er populære hos både børn og voksne. (Foto: JAN JØRGENSEN © Scanpix)

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter er endnu en klassiker på frokostbordet. Her er brødrene Prices opskrift på de bedste tarteletter.

Tarteletter med høns i asparges, som brødrene Price laver dem.

Salat med and og mango

Uanset om det er som en frisk forret eller en let ret til frokostbordet, er denne salat med marineret andebryst og mango et hit.

Prøv at lave Anne Hjernøes friske salat med and og mango.

Lam med citronsovs

Her er en anderledes ret til frokostbordet eller til en gæstemiddag i påsken. Lammekød serveret på en bund af salat og i en lækker sauce med citron.

Lam i citronsauce er lækker på frokostbordet eller til aftensmad til gæster.

Skidne æg

Brødrene Prices opskrift på skidne æg er en absolut påskeklassiker, som består af kogte æg med sennepssauce. Det smager meget bedre, end det umiddelbart lyder.

Skidne æg er en ret, der hører påsken til.

Kæmpe påskeæg med fyld

Har I mod på det, så er det hele arbejdet værd at lave familiens helt eget fyldte påskeæg med hvid, lys og mørk chokoladeganache.

Et fantastisk hjemmelavet påskeæg med lækkert fyld.

Hindbærroulade

Lav Mette Blomsterbergs nemme opskrift på hindbærroulade til dessert eller til kaffen.

Mette Blomsterbergs hindbærroulade er en nem og lækker kage til påskedagene.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1143138309070025

Facebook
Twitter